Odsjek za branitelje premješten u zgradu Županije

17:57h
0

Foto: Ured državne uprave u KC-KŽ ŽupanijiOdsjek za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata od početka tjedna radi na novoj adresi. Iz dvorišnog objekta iza koprivničke Gradske vijećnice preselili su se u zgradu Županije u Nemčićevoj, u kojoj su smještene i ostale službe Ureda državne uprave.

Predstojnica Ureda Jasminka Kelemen-Klarić sastala se s predsjednikom županijske Zajednice udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Zvonkom Filipčićem. Razgledao je novouseljene prostore Odsjeka za branitelje, koji su u prizemlju, te ulaz prilagođen osobama s invaliditetom, s dvorišne strane zgrade. Razgovarali su i o odnosu prema braniteljima, pri čemu je predstojnica naglasila da je Ured državne uprave dužan i spreman rad ustrojiti tako da branitelji mogu jednostavno ostvariti svoja prava.

Filipčić je iznio prijedloge poboljšanja, te upozorio da se već duže vrijeme u ispostavi u Đurđevcu ne obavljaju poslovi vezani uz ostvarivanje prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelj. Ti se poslovi obavljaju dolaskom službenika iz Koprivnice, slanjem zahtjeva putem pošte ili odlaskom iz Đurđevca u Koprivnicu. Predstojnica Kelemen-Klarić izrazila je spremnost da se to pitanje sustavno riješi, izvijestili su iz županijskog Ureda državne uprave.

Izvor: Radio Koprivnica