27.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ogorčeni Laburisti: Komunalni redar nas je potjerao, Grad: Nisu se držali dogovora
O

Ne propustite

Inicijativu koprivničkog ogranka Laburista za provedbu referenduma kojim bi se građane Koprivnice pitalo jesu li za smanjenje komunalnog doprinosa u Gradu Koprivnici, danas je naprasno prekinuo – komunalni redar.

Oni su se naime oko 9 sati ‘utaborili’ ispred gradske tržnice i krenuli s prikupljanjem potpisa. Uskoro se pojavio komunalni redar koji im je zaprijetio s uklanjanjem njihova štanda jer nemaju potrebnu dozvolu.

-Nikad nije bio problem dobiti dozvolu, no mi je nismo dobili jer su od nas tražili dodatne stavke, primjerice, snimke prostora gdje kanimo postaviti štand, dimenzije i veličine štanda i slično – tvrdi Darko Tetec, tajnik ogranka.

Dodaje kako na istoj lokaciji i druge udruge provode razne akcije, i od njih, a niti od samih Laburista do sada, nisu traženi nikakvi posebni uvjeti, te takvo ponašanje smatraju očitim pokušajem onemogućavanja njihova rada u Gradu.

No, kako doznajemo od pročelnice Maje Ištvan Krapinec, prostor trga ovih je dana rezerviran za Podravske motive, te je Turistička zajednica dobila odobrenje za postavljanje pokretnih sprava na tome mjestu i prije nego što su Laburisti uopće uputili zahtjev.

Nadalje, dodaje, Laburisti nisu objasnili što zapravo hoće, te su na tome prolazu ometali ‘promet’ pješaka.

– Hrvatski laburisti – stranka rada tražili su korištenje Zrinskog trga, Trga bana Josipa Jelačića, Ulice Đure Estera, Ulice Ante Starčevića te Ulice braće Radić od 22. lipnja do 13 srpnja. Prometni redar pokušao ih je telefonski kontaktirati da pojasne zahtjev, a nakon što nije uspio, Laburistima je poslan dopis u kojem je tražena dopuna zahtjeva, u skladu s Odlukom o komunalnom redu. Nakon toga se nisu više javili u nadležni Upravni odjel da se dogovore oko odobrenja – kaže Ištvan Krapinec, dodajući kako ih je komunalni redar, u prvome nadzoru, usmeno upozorio da se pomaknu jer smetaju odvijanju Podravskih motiva i nemaju odobrenje za tu lokaciju.

U drugom nadzoru komunalni redar utvrdio da je su se pomaknuli s prvotne lokacije na lokaciju Đure Estera 1 (ispred trgovine Danica), ali ni tada se nisu javili u nadležni Upravni odjel za dogovor, niti su imali odobrenje.

Nadalje, tvrdi Ištvan Krapinec, iako sami nisu dostavili skicu, nadležni Upravni odjel ipak im je izašao u susret i izdao odobrenje, ali na lokaciji gdje ne ometaju Podravske motive, u Ulici Đure Estera kod kućnog broja 3.

– S obzirom na to da ni nakon trećeg upozorenja Laburisti nisu izmjestili pokretnu napravu, Upravni odjel bio je prisiljen tražiti policijsku intervenciju – kaže pročelnica.

Laburisti će tražene lokacije na središnjim gradskim trgovima moći koristiti nakon završetka Podravskih motiva i nakon što se jave u nadležni upravni odjel i dostave detaljnije podatke o kojim se konkretno lokacijama radi, budući da su u zahtjevu navedene cijele ulice i trgovi, poručuje Ištvan Krapinec.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ususret MANIFESTACIJI

PROGRAM PICOKIJADE Tri dana zabave za svačiji ukus, nastupaju Goran Bare, Željko Samardžić i Parni valjak

Picokijada, tradicionalna turistička manifestacija u Gradu Picoka – Đurđevcu, kojom se oživljava legenda o nevjerojatnoj pobjedi Đurđevčana nad Turcima,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×