5.2 C
Koprivnica
Utorak, 31. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DOBROTA I HUMaNOST

ONA JE PONOS HRVATSKE! Učiteljica Narcisa Kolar školuje Dominika kod njegove kuće, no zbog njenog velikog truda on je od prvog dana dio razreda

On je jedan prekrasan dječak koji je izuzetno znatiželjan i zanimljiv, kao i sva ostala djeca, ali ima jednu crtu humoreske i duhovnosti u sebi i sve svoje poteškoće i bolesti uvijek okrene na šalu, rekla je učiteljica Kolar.

Ne propustite

Narcisa Kolar, učiteljica 2.d razreda koprivničke Osnovne škole Braća Radić, dobitnica je nagrade Ponos Hrvatske, a koja se dodjeljuje za poštenje, dobrotu, humanost i hrabrost. Razlog tomu je devetogodišnji Dominik koji se jedini u županiji školuje od kuće, a zbog rijetke bolesti pod nazivom ekstremni poremećaj boli.

- Oglas -

Ministarstvo je učiteljici odredilo da tjedno dolazi šest školskih sati k Dominiku, no ona je samoinicijativno broj sati gotovo udvostručila, ne tražeći za to nikakvu naknadu. Shvatila je, kaže, da je dodijeljena satnica premala da bi se s učenikom postigao zadovoljavajući rezultat.

Upravo zbog svega navedenog, koprivnička učiteljica danas je gostovala u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”. Dominika nije bilo na snimanju jer je trenutno na liječenju u jednoj zagrebačkoj bolnici.

Narcisa Kolar // Foto: Screenshot

Učiteljica Narcisa, koja je bila i učiteljica Dominikovom starijem bratu, s nastavom u kući prvi se put susrela svjesna da ulaskom u njegov dom ne ulazi samo u njegovu “učionicu,” nego i u njegov život i život njegove obitelji.

- Oglas -

– On je jedan prekrasan dječak koji je izuzetno znatiželjan i zanimljiv, kao i sva ostala djeca, ali ima jednu crtu humoreske i duhovnosti u sebi i sve svoje poteškoće i bolesti uvijek okrene na šalu – rekla je učiteljica Kolar te dodala kako ne bi uspjela u svom naumu bez podrške roditelja i svih učenika.

Školarci
Foto: Ivan Balija

Učiteljica od prvog dana snima cijeli razred i njega, da bi Dominika upoznala s njegovim prijateljima i obratno.

Dominik je odmah znao sve svoje prijatelje iz razreda, a tad je Narcisi na pamet pala ideja kako bi njegovi školski kolege mogli doći Dominiku u posjet, kad on već ne može u školu. Tako je i nastao projekt Svaki tjedan, prijatelj jedan, tijekom kojeg je Dominik svake srijede uživo upoznao jednog novog prijatelja te su zajedno učili, a prijatelji su jedva čekali da ga posjete i bilo je to uvijek emotivno i veselo druženje.

Školarci
Foto: Ivan Balija

Svi iz razreda složni su u tome da je Dominik jako dobar prijatelj i da im je žao što ga nema u školi, ali vjeruju da će doći čim ozdravi. Svoj deveti rođendan Dominik je proslavio u školi, roditelji drugih učenika pripremili su mu i tortu, a sa školom je kao dio izvannastavne aktivnosti prvi puta posjetio i galeriju, kazalište, pa i zoološki vrt, dok svakog petka, ako je u mogućnosti, dođe u školu.

Učiteljica je tako, osim gradiva, svu djecu naučila prihvaćanju različitosti i od malih nogu im ‘ulila’ životno znanje.

Školarci
Foto: Ivan Balija

Narcisa Kolar lani je dobila i Medalju Grada Koprivnice za sveukupni doprinos uključivanju učenika s teškoćama u razvoju i promicanju prihvaćanja različitosti među učenicima.

S druge strane, Ponos Hrvatske manifestacija je koja traje već 18 godina tijekom kojih je nagrađeno više od 350 heroja. Prva dodjela održala se 2005. godine, a svečana dodjela ovogodišnjih nagrada bit će 4. veljače u 20 sati na HRT 2.

Školarci
Učiteljica sa svojim razredom // Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Advertisement -

Najnovije

brzo je otkriven

Pao kradljivac u godinama (66) koji je haračio Gornjim Banovcem, provaljivao u dvorišta i garaže, ukrao šest bicikala, usisivač, stolni sat…

U nedjelju smo pisali o krađi u Ulici Gornje Banovec u Koprivnici, kada je nepoznati počinitelj ušao u dvorište obiteljske kuće i mazno dva...
- Advertisement -

Vezane vijesti