ULAGANJE U NOVE NARAŠTAJE

Općina Peteranec dobila građevinsku dozvolu za izgradnju novih jaslica u sklopu vrtića Lastavica

Cijena smještaja djece u vrtić koju plaćaju roditelj od 450 kuna neće se povisiti zbog realizacije navedenog projekta već se planira njezino smanjenje od 01. rujna 2021. godine.

13:48h
0

Općina Peteranec ishodila je Građevinsku dozvolu za izgradnju novih jaslica u sklopu dječjeg vrtića „Lastavica“ Peteranec.

Osim toga, spremna je i dokumentacija za kandidiranje za novčana sredstva namijenjena za realizaciju projekata iz EU fondova ili nacionalnih natječaja. Procijenjena vrijednost radova je oko 3,6 milijuna kuna.

Naime, na području Općine nalaze se dva dječja vrtića, u Sigecu i Peterancu, u kojima je smješteno šezdesetak djece u tri vrtićke grupe starosti od dvije godine pa do polaska u školu.

Realizacijom navedenog projekta će se riješiti dugogodišnji problem smještaja djece jasličke grupe na području Općine Peteranec.

Iz Općine napominju da se cijena smještaja djece u vrtić koju plaćaju roditelj od 450 kuna neće povisiti zbog realizacije navedenog projekta već se planira njezino smanjenje od 01. rujna 2021. godine.

Uz navedeno Općina financira i rad „Male škole“. Ovakve i slične projekte su prepoznali i mladi bračni parovi koji općinu Peteranec izabiru kao ugodno mjesto za život jer osim ovih mjera u Općini se nalaze dvije nove škole, gdje se odvija jednosmjenska nastava, a u kojima Općina sufinancira školsku kuhinju za sve osnovnoškolce na način da roditelji plaćaju 20 kuna, a ostatak iznosa do pune cijene sufinancira Općina.

Među ostalim Općina sufinancira i kupnju radnih bilježnica te kupuje likovni materijal za sve učenike, božićni dar za svu djecu do četvrtog razreda osnovne škole u iznosu od 150 kuna, te daje božićnice za srednjoškolce u iznosu 500 kuna i stipendije za studente u iznosu 5.000 kuna po studentu.