-4 C
Koprivnica
Srijeda, 8. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
rošade

Oporba može odahnuti, SDP-ovka M. Lokotar nova potpredsjednica Skupštine, Lackovićeva ekipa nije ju podržala, zamjenicu dobio i Mrežin Flajs
O

To mjesto od prvog je dana bilo na meti oporbenih vijećnika, jer se po prvi put u povijesti Županijske skupštine dogodilo da oporba nema jedno od dva mjesta potpredsjednika

Ne propustite

Godinu i pol dana prošlo je otkako je konstituiran novi sastav vijećnika uključenih u rad Županijske skupštine. Tom prilikom za predsjednika Skupštine izabran je Damir Felak (HDZ), a potpredsjednike Damir Matotan (izabran s liste MOST-a) i Vjekoslav Maletić (Mreža). Međutim, Maletić, ujedno i načelnik Ferdinandovca, nije dugo trajao, morao se povući, odnosno staviti mandat na raspolaganje i od tada je mjesto drugog potpredsjednika bilo upražnjeno.

- Oglas -

Inače, to mjesto od prvog je dana bilo na meti oporbenih vijećnika, jer se po prvi put u povijesti Županijske skupštine dogodilo da oporba nema jedno od dva mjesta potpredsjednika. Sada je ta ‘nepravda’ ispravljena na veliko zadovoljstvo Golubića, Kešera i ostale ekipe iz redova SDP-a.

Naime, za novu potpredsjednicu izabrana je Marijana Lokotar (SDP). Dobila je podršku 29 kolega, s time da Lackovićeva ekipa nije glasala, jer kako je rekao Hrvoje Janči, taj prijedlog nisu mogli podržati. Nije im to puno značilo, jer su svi ostali bili za.

– Zahvalila bih se kolegicama i kolegama iz svojeg kluba i svima koji su tu kandidaturu potpisali. S druge strane, žao mi je što je moralo proći godinu i pol dana da se Poslovnik tumači onako kako treba i zalagat ću se za to da se ubuduće poštuje Poslovnik i Statut o radu – obratila se M. Lokotar kao nova potpredsjednica kolegama.

- Oglas -

Inače, SDP-ova političarka nije jedina žena koja je na toj sjednici imala razloga za veselje. Naime, Skupština je dobila novu članicu, a to je Natalija Sučić iz Kunovca. Ona će, ubuduće, mijenjati Miljenka Flajsa, koji je iz osobnih razloga stavio mandat na mirovanje. Flajs je, inače, član Mreže, no ta stranka njegovim odlaskom nije ostala zakinuta, jer s iste liste dolazi i novoizabrana, koja je dobila podršku svih kolega. Ako ste se kojim slučajem pitali, Županijska skupština broji 37 članova.

Županijaska skupština
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

šokantne slike

[FOTO] UZNEMIRUJUĆE Nepoznati monstrum psu u nozi probušio rupu i kroz nju provukao lanac

Uznemirujuće i krajnje šokantne fotografije stižu iz varaždinske Udruge za zaštitu životinja Spas, čiji su djelatnici prije nekoliko dana...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti