12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KOMEMORACIJA U ĐURĐEVCU

Oprostili se od Vjekoslava Flamacete, Koren: Pamtit ćemo ga po predanom radu, brojnim javnim interesima, no ponajviše po ljubavi prema rodnom kraju
O

Nakon emotivnih govora, građani su se upisivali u knjigu sjećanja, a posljednji ispraćaj je održan na Gradskom groblju u Đurđevcu

Ne propustite

U prostorijama Doma kulture u Đurđevcu danas je održana komemoracija za Vjekoslava Flamacetu, istaknutog prosvjetnog djelatnika i političkog dužnosnika te zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije u dva mandata.

Komemoraciji su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren sa županijskim pročelnicima, ispred Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima te uime Grada Đurđevca gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Ožalošćenoj obitelji, prijateljima i suradnicima iskrenu sućut je uputio župan Koren koji se u emotivnom govoru prisjetio razdoblja od 2001. do 2009. godine u kojem su usko surađivali u Županijskoj upravi.

– Bila mi je čast poznavati i raditi s čovjekom koji je, iako nismo uvijek o istoj stvari mislili isto, uvijek u prvi plan stavljao ljude. Bio je jednostavan i blizak svakom čovjeku, vrlo duhovit i skroman i kao takav će zasigurno ostati upamćen u našem sjećanju. Svojim je djelima i velikim predanim radom neumorno pokazivao kako mu je dobrobit zajednice i razvoj društva uvijek na prvom mjestu. U velikoj mjeri svojim je entuzijazmom, angažmanom i trudom na različitim poljima uvelike utjecao i na nas, svoje bliske suradnike, te nam proširio vidike i oplemenio naše živote, kazao je župan te dodao kako će osim po angažmanu u prosvjeti i politici, ostati upamćen i po velikom doprinosu u unaprjeđenju lovstva na našem području.

– Teško je i pobrojati sve nagrade i priznanja, no ovdje ću posebno istaknuti Plaketu Župana, za koju sam ga osobno predložio, a koju je dobio za razvoj lovnog gospodarstva u našoj županiji. Nagrada je uistinu otišla u prave ruke jer Vjekoslav je bio profesionalac s vizijom koji je volio prirodu, brinuo o zaštiti flore i faune što je utkao u svoj rad kao dugogodišnji predsjednik i potpredsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području županije. Ostat će zapamćen po svojem predanom radu, brojnim javnim interesima za koje se je nesebično zalagao, no ponajviše po ljubavi prema rodnom kraju koji je neizmjerno volio – kazao je u oproštajnom govoru župan te izrazio sućut obitelji uime cijele Županijske uprave.

Biranim riječima oprostili su se i gradonačelnik Hrvoje Janči, uime gradskog i županijskog SDP-a Marko Fucak, ispred Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović te Nevenko Jakopović, predsjednik županijskog lovačkog Saveza.

Nakon emotivnih govora, građani su se upisivali u knjigu sjećanja, a posljednji ispraćaj je održan na Gradskom groblju u Đurđevcu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

vrhunske izvedbe

FOTO Muzej Grada Đurđevca ispunili mladi željni klasične glazbe, nastupio je Zagrebački puhački trio

Zagrebački puhački trio nastupio je u Muzeju grada Đurđevca pred mnogobrojnom publikom. Trio je izveo skladbe hrvatskih i inozemnih skladatelja,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti