U Istražnom zatvoru

Optužen nasilnik i lopov koji se iskaljivao na bivšoj djevojci, osobi sa 100-postotnim tjelesnim oštećenjem

Vijeće Općinskog suda u Koprivnici prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor.

19:00h
0
Ilustracija // Foto: ingimage

Protiv 28-godišnjaka koji je maltretirao i okrao svoju bivšu djevojku, osobu s invaliditetom, ovih je dana podignuta optužnica pred Općinskim sudom u Koprivnici.

Kao što je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, nakon provedene istrage optužnica je podignuta zbog kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i krađe.

Okrivljenog se tereti da je 11. travnja ove godine, revoltiran time što je 29-godišnjakinja, osoba sa 100-postotnim tjelesnim oštećenjem, prekinula vezu s njim, zabranio joj da napusti kuću, fizički ju je spriječio i bio nasilan. Prijetio joj je i držao je zatvorenom do idućeg dana.

– Okrivljenika se tereti da je 12. travnja 2020. ušao kroz otvoreni prozor kuhinje u stan u kojem živi oštećenica te iz novčanika uzeo i zadržao za sebe novac u iznosu od pet tisuća kuna – dodaju u Odvjetništvu.

Nalazi se u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Koprivnici prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.