MALA AKADEMIJA FINANCIJA

Osnovnoškolci Grgura Karlovčana slušali o novcu, naučili što je bitcoin i saznali kako razlikovati debitne i kreditne kartice

Učenici su puno naučili, a usvojeno znanje kreativno će pokazati u obliku stripa, fotografije, videofilma ili pjesme.

13:32h
0
Osnovna škola Grgura Karlovčana // Foto: djurdjevac.hr

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana održana je radionica Male akademije financija (MAFIN) kojoj su prisustvovali učenici 5.d, 6.d i 8.c razreda.

Večernji list, u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima, Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom obrazovanja, pokrenuo je Malu akademiju financija. Na navedenom natječaju prošli su timovi: Picoki (5.d i 6.d razred s učiteljicom Davorkom Hrženjak) i Mali fizičari (8. c razred s učiteljicom Natašom Mikuš).

U prvom su krugu timovi napisali esej na temu štednje. Drugi krug je podrazumijevao održavanje radionice. Voditeljice radionica bile su doc. dr. sc. Dajana Barbić i doc. dr. sc. Andrea Lučić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Učenicima su ispričale o povijesti novca, definirale Bitcoin te objasnile razliku između debitnih i kreditnih kartica. Podučile su učenike što je financijski cilj i kako ga postaviti, što je štednja i proračun te kako upravljati proračunom. Napomenule su da potrošači imaju svoja prava i odgovornosti te dale savjete kako pametno kupovati. Učenici su sa zanimanjem pratili predavanja i rado se uključivali u raspravu.

Na kraju radionice počastile su učenike s mafin kolačima i voćem. Učenici su puno naučili, a usvojeno znanje kreativno će pokazati u obliku stripa, fotografije, videofilma ili pjesme. Svoj uradak poslat će komisiji koja će proglasiti najbolje.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

čitam...
Loading...