kršenje samoizolacije

Osoba iz samoizolacije ušetala u općinski stožer i tražila propusnicu, u županiju ušlo 200 ljudi iz inozemstva

Na područje županije iz inozemstva ušlo je 200 građana. Svi su oni dobili mjeru samoizolacije u trajanju 14 dana.

11:47h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran. Poznata je to uzrečica Alberta Einsteina koja zaista ne treba dodatno pojašnjenje. Ili ipak treba?

Načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac na današnjoj presici županijskog Stožera civilne zaštite otkrio je nove podatke o prekršiteljima samoizolacije i o propusnicama. Kako kaže, u zadnja 24 sata zatekli su sedam osoba koje su napustili svoje mjesto prebivališta bez valjane propusnice.

– Važno je reći da smo zatekli tri osobe koje su prekršile mjeru samoizolacije, sad ih je ukupno 42, od čega je pet osoba dvaput prekršilo tu mjeru. Zanimljiv podatak – jedna od tih osoba ušetala je u općinski stožer civilne zaštite tražeći propusnicu za odlazak iz mjesta prebivališta – otkrio je Štimac beskonačnost ljudske gluposti.

Na područje županije iz inozemstva ušlo je 200 građana. Svi su oni dobili mjeru samoizolacije u trajanju 14 dana, a Štimac je naglasio kako će ih pokušati što više pratiti i zaticati u njihovim aktivnostima. Fokus je na trgovačkim centrima, javnim mjestima, tržnicama.

– Pokušat ćemo riješiti taj problem kršenja mjera – ustvrdio je načelnik.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW