26.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
predajte oružje

Osoba s đurđevačkog područja dobrovoljno predala ‘zolju’ s 18 komada streljiva, drugoj nađena ilegalna puška
O

Sve mu je to oduzeto i protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Ne propustite

Policija i dalje potiče građane na dobrovoljnu predaju oružja te tako lišava društvo opasnosti, a ljudi koji predaju oružje izbjegavaju sankcije na taj način. Ali, još uvijek ima onih koji to ne žele učiniti.

PU Koprivničko-križevačke dovršila je krim istraživanje u kojem je utvrdila kako je muškarac (48) sa šireg đurđevačkog područja nedozvoljeno posjedovao malokalibarsku pušku i jedan komad streljiva. Sve mu je to oduzeto i protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Kao dobar primjer dobrovoljne predaje ističe se osoba s đurđevačkog područja koja je u subotu dobrovoljno predala ručni bacač raketa i 18 komada streljiva. Predmete je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nadzor prometa

BRZI I PIJANI: PODRAVINA Biciklist popio ‘pola gajbe’ i razvalio se na cesti, brzi ‘Novigradec’ zapalio cestu u selu

Policija je tijekom proteklog vikenda zabilježila 151 prometni prekršaj, a kako to najčešće i biva, najviše ih je bilo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×