PRVA ŽNL

Osvit traži osvetu protiv Borca za teški poraz, Prekodravac gostuje u Legradu, Tuba: Psihološki smo pali zbog prevelikih očekivanja

Gledajući poredak, najbolja utakmica odigrat će se u rano nedjeljno jutro između Osvita i Borca. Radi se o drugom i petom sastavu prvenstva. Listopadska utakmica završila je s pomalo nevjerojatnih 9-0 za Imbriovčane.

11:30h
0
Nk Borac - Nk Prekodravac
Foto: Ivan Brkić

Kišni nogometni vikend je iza nas. Slijedi 22. kolo Prve ŽNL.

Dva su susreta rezervirana za subotu. Prvi je onaj između Miklinovca Bratstva. Trima uzastopnim pobjedama Miklinovec se odmaknuo od začelja ljestvice te će u dobroj formi dočekati trećeplasirane Kunovčane.

Susret donje polovice ljestvice istoga će dana odigrati Graničar Prekodravac. Prvi međusobni ogled ovih dviju ekipa okončan je jednom od najuvjerljivijih pobjeda sezone. Naime, Legrađani su slavili rezultatom 1-7.

– Izrazito su domaćinska momčad, time i favoriti. Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica zbog čega sam optimističan da bismo mogli do boda – najavljuje trener-igrač Martin Tuba.

Sastav iz Ždale neće moći računati na usluge Maletića, Vladića Grčića što im skraćuje klupu koja je u ostatku sezone bila zadovoljavajuća.

– Imali smo dosta peha. Dobro igramo, ali gubimo s time da jedino u Miklinovcu nismo dobro izgledali. Među ostalim, odraz je to i slabijeg treniranja u posljednje vrijeme. Pali smo i psihološki uzevši u obzir prevelika očekivanja nakon pobjede nad Borcem u prvom kolu. Treba biti realan, tu smo gdje jesmo. Bodovi i ljestvica određuju stanje – objašnjava Tuba, dodavši kako bi osvajanje boda bilo fantastično.

Nk Tomislav D - Nk Prekodravac
Foto: Ivan Brkić

Pet kola prije kraja sedam bodova dijeli ih od posljednjeg mjesta. Strateg smatra kako za miran opstanak moraju uzeti četiri-pet bodova, no naglašava težak raspored koji, uz izuzetak Molvi, čine protivnici gornjega dijela ljestvice.

Derbi u nedjeljno jutro

Gledajući poredak, najbolja utakmica odigrat će se u rano nedjeljno jutro između Osvita Borca. Radi se o drugom i petom sastavu prvenstva. Listopadska utakmica završila je s pomalo nevjerojatnih 9-0 za Imbriovčane.

Jednako zanimljivo bit će u Hlebinama gdje će domaćoj Lipi stići Tomislav-Radnik. Jesenski prvak slavio je ranije s minimalnom razlikom.

Vikend će ponuditi i utakmicu vodećeg Tomislava i fenjeraša Sloge. Drnje ima 11 bodova prednosti, a do kraja je ostalo pet susreta te će eventualnim trobodom doći na milimetar do trofeja.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U ostalim utakmicama nalaze se Molve Tehnika te Kalinovac i Drava. Molvarci su ih već jednom pobijedili, a sada imaju i prednost domaćeg terena. Kalinovčani, pak, još nisu blizu sigurne zone. Kako bi je dosegnuli morat će biti bolji od nogometaša Novigrada Podravskog.

Prva ŽNL, 22. kolo, subota/nedjelja, 17 sati

Miklinovec – Bratstvo / subota
Graničar – Prekodravac / subota
Osvit – Borac / nedjelja, 10 sati
Lipa – Tomislav Radnik
Mladost M – Tehnika
Tomislav – Sloga
Kalinovac – Drava NP