ŠTO SE OVDJE SVE NIJE DOGODILO?

Otkriveno otkuda dolazi mladić kojega je policija pod sirenama lovila od jedne do druge županije i koji je pijan prisilno odveden u postaju

Novčano je kažnjen s 15 600 kuna za prekršaje počinjene u Koprivničko-križevačkoj županiji. No, optužni prijedlog podnesen je i za ono što je učinio na susjednom području.

11:37h
0
Policija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Pisali smo o potjeri koja je u nedjelju krenula u Varaždinskoj, a završila u Koprivničko-križevačkoj županiji. Nakon što je Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila detalje o lovu pod sirenama, danas je stiglo i priopćenje PU varaždinske.


Dakle, informaciju o tome kako se Opel Corsa koprivničkih tablica vozi od Vrbanovca prema Ludbregu, pritom nepropisnim kretanjem ugrožavajući sudionike u prometu, primila je u nedjelju oko 10.20 sati ludbreška policija.

Po dojavi, pokušali su vozilo zaustaviti na ulazu u Ludbreg, no vozač se oglušio te je nastavio bez zaustavljanja, što je bio povod početka potjere u kojoj su koristili sirene i zvučne signale. Vozač Corse pritom je napravio niz prekršaja. Prošao je na dva crvena svjetla, u kružnome toku kretao se u zabranjenom smjeru, pretjecao kolonu na pješačkim prijelazima, a Globočecom Ludbreškim, Čukovcem i Bolfanom vozio je najmanje 150 kilometara na sat, premda je ograničenje postavljeno na 60.

– Navedeno vozilo zaustavljeno je uz pomoć policijskih službenika Policijske uprave
koprivničko-križevačke u mjestu Draganovec, kojom prilikom je utvrđeno da je
vozilom upravljao mladić starosti 26 godina s područja Novigrada Podravskog – navodi se u izvješću PU varaždinske.

Ilustracija // twenty.20
Uz prisilu je doveden u koprivničku policijsku postaju.

Nadalje, 26-godišnjak nije imao položen vozački ispit, bio je pod utjecajem alkohola od 1,99 promila, i to u periodu u kojemu mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije pa i dok mu je na snazi bila mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova.

Zbog svih tih prekršaja, uz prisilu, doveden je u Policijsku postaju Koprivnica gdje je zadržan do otrježnjenja. Vozilo mu je, pak, privremeno oduzeto.

Epilog ovoga cirkusa jest jučerašnje dovođenje na Općinski sud u Koprivnici. Za prekršaje na području Policijske uprave koprivničko-križevačke kažnjen je s 15 600 kuna te zatvorom u trajanju 60 dana. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dvije godine, dok mu je vozilo od strane suda vraćeno.

Ali, tu nije kraj kaznama, s obzirom na to da je dio prekršaja počinio na području Policijske uprave varaždinske. Protiv 26-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog Općinskom sudu u Varaždinu. U policijskome izvješću stoji kako mu prijeti maksimalna kazna od 83 tisuće kune ili kazna zatvora do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 18 mjeseci.

čitam...