4.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
do 26.12. rođena 674 djeteta

Ova godina nastavila stalan desetogodišnji pad broja poroda, dr. Stanišić: Razloga ima mnogo, obitelji odlaze, žene sve kasnije stupaju u trudnoću…
O

Unatrag deset godina bilježimo konstantan pad broja poroda, a po čemu se, nažalost, ne izdvajamo od opće nacionalnog trenda pada broja poroda u svim Rodilištima RH

Ne propustite

Tijekom prvog dana 2023. godine u koprivničkom rodilištu na svijet je stiglo dvoje djece, jedno muško i jedno žensko novorođenče.

Ipak, unatrag deset godina bilježimo konstantan pad broja poroda, a po čemu se, nažalost, ne izdvajamo od opće nacionalnog trenda pada broja poroda u svim rodilištima RH, rekao nam je Ivica Stanišić, voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju, specijalist uže specijalnosti ginekološke onkologije.

– Razlozi, hipotetski gledano, zasigurno su u odlasku cjelokupnih mladih obitelji na rad u druge zemlje EU, a svakako razloga ima i u sve kasnijoj odluci žena o stupanju u trudnoću, a i u opće društvenim poticajima za rodilje – pojasnio je doktor Stanišić.

Dr. Ivica Stanišić
Foto: Ivan Brkić

Prema podacima s 26. prosincem, broj poroda u koprivničkoj bolnici u ovoj godini iznosi 666, iz kojih je rođeno 674 djece, što je za sedam poroda manje do istog datuma prošle godine kada je broj poroda bio 673.

Od 674 rođena djeteta u koprivničkoj bolnici, ženskog spola bilo je 327, a muškog 347, potvrdio je doktor Ivica Stanišić. Ove godine bilo je osam blizanačkih trudnoća i nažalost dvoje mrtvorođene djece.

Što se tiče naredne 2024. godine i željenih noviteta, doktor Stanišić očekuje neke promjene.

– Očekujem duže vrijeme planiranu obnovu Rađaonica kako u građevinskom smislu tako i u tehničkoj opremljenosti – rajski plin, fiksni ctg aparati po rađaonskim boxovima, telemetrijski ctg aparat itd – dok odjel ginekologije djeluje u novouređenim prostorima koji je obnovljen u sklopu preuređenja prostora dnevne bolnice ginekologije – zaključio je Stanišić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×