Ove nedjelje završava sezona klizanja

14:48h
0
Ove nedjelje zatvara se koprivničko klizalište

Gašenjem agregata za zamrzavanje, ove će nedjelje završiti iznimno uspješna sezona klizanja u Koprivnici.

Kako većina gradova u našoj okolici nije imala klizalište, posjećenost je ove godine bila vrlo dobra, a osim žitelja iz naše županije, klizalište su posjetili i brojni gosti iz drugih županija, ali i iz Mađarske. Tokom sezone, na klizalištu su se provodile brojne aktivnosti – hokej, mala škola klizanja za djecu školske dobi kao i vrtićarce.

Klizalište je već sedmu godinu za redom opravdalo svoje postojanje i svrhu kao i lokaciju na kojoj se održava te oživilo Koprivnicu u zimskim mjesecima s aspekta sportsko – rekreacijskog turizma.

Pokazatelj da je tome doista tako jest činjenica da je jedino naše klizalište zadovoljilo kriterije hrvatskih filmaša za snimanje nekoliko scena igranog filma sa renomiranim hrvatskim glumcima.

Vrijedi napomenuti da klizalište i ovu godinu nije ni lipom sufinancirano od strane resornog ministarstva, za razliku od mnogih „projekata“ drugih „podobnih“ turističkih zajednica, koji istini za volju ne polučuju apsolutno nikakve turističke efekte i sami su sebi svrhom. Kompletan projekt klizališta ove je godine sprovela Gradska turistička zjednica u suradnji s Gradom, Belupom i tvrkom Ligo grupa.