cosmo studentica

P. Sedlanić: Moj posao snova je pisati o kreativnim ljudima i pozitivnim pojavama

07:00h
0
Petra Sedlanić // Foto: Facebook
Petra Sedlanić // Foto: Facebook

Jako sam sretna i ponosna zbog pobjede. Najveća sreća su reakcije moje obitelji, prijatelja i dečka. Samim time pobjeda je još draža. To mi je potvrda da je svaki trud kad tad nagrađen, a sve me to učinilo još ambicioznijom i spremnijom da i dalje slušam sebe, rekla je Petra Sedlanić.

Petra Sedlanić, naša donedavna novinarka, proglašena je Cosmo studenticom na natječaju Ja sam više od selfija kojeg je pokrenuo časopis Cosmopolitan s ciljem predstavljanja mladih žena i njihovih vještina, strasti, biznisa, hobija, humanitarnih djela i svih ostalih uspjeha.


– Jako sam sretna i ponosna zbog pobjede. Najveća sreća su reakcije moje obitelji, prijatelja i dečka. Samim time pobjeda je još draža. To mi je potvrda da je svaki trud kad tad nagrađen, a sve me to učinilo još ambicioznijom i spremnijom da i dalje slušam sebe – rekla je P. Sedlanić i dodala kako smatra da se ljudima koji su je podržali u ovom natječaju svidjela njena ambicioznost, svestranost i kreativnost.

Studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a trenutačno radi na projektu kojeg je pokrenula s prijateljicama.

– Ovo je odlična promocija portala e-reaList na kojem radim zajedno s Vlatkom Ernečić, Majom Lončarek i Mirtom Škof. Ovo mi je velika pohvala, vjetar u leđa i jako ugodno iznenađenje, pogotovo zato jer sam na neku super foru svemira bačena u natječaj, a svim pozitivnim stvarima u životu treba reći da jer onda dobiješ super titulu i nagradu – objasnila je P. Sedlanić koja se u natječaju našla na preporuku prijateljice.

Petra Sedlanić // Foto. Facebook
Petra Sedlanić // Foto. Facebook

Dodala je da je E-reaList nastao u sklopu smjera Novi mediji kada se na trećoj godini studija otvorila mogućnost da pokrenu nešto svoje. Portal se bavi ljudima i životom odnosno autorice provode socijalne eksperimente i ulične ankete o svakodnevnim, ali zanimljivim pitanjima, predstavljaju pozitivne i kreativne ljude, osmišljavaju zabavne top liste te pišu svoja zapažanja, o ljubavi, svakodnevici i poslu.

Inspiracija im je, kaže P. Sedlanić, sve što ih okružuje, a čar u tome da sve ono što žive mogu prenijeti u priču i da ih pritom nitko ne ograničava.

– Upravo to i je moj posao snova – pisati o kreativnim ljudima, pozitivnim pojavama i pritom se okružiti ljudima koji žele to isto tako da možemo motivirati jedni druge i zajedno ostvarivati nove ideje. Hoće li to biti na e-reaListu, a nadam se da hoće, ili na nekoj drugoj platformi, ne mogu i ne trebam znati – kazala je.

Dodala je kako je često znaju pitati gdje bi htjela raditi misleći pritom na postojeće medijske kuće.

Petra Sedlanić // Foto: Zvonimir Markač
Petra Sedlanić // Foto: Zvonimir Markač

– Svatko tko malo dublje zaroni u novinarstvo shvaća da odgovor na to pitanje nije jednostavan. Sve se svodi na slušanje naredbi o čemu da pišeš, a meni se to stvarno ne da. Ispada da se u životu ne događa ništa lijepo, a cijeli naš svijet je politika. Dosadno. E-reaList okreće ploču. Iz naše perspektive, život je zabavan i lijep, a to želimo prenijeti drugima. Imamo potporu kolega i profesora, što nam je trenutno jako bitno. U budućnosti se vidimo u našem uredu s kaučem i aparatom za sladoled, a nakon toga tko zna – zaključila je P. Sedlanić.

Natječaj Ja sam više od selfija bio je podijeljen u 10 kategorija, a pobjednica kategorije Cosmo poduzetnica je Koprivničanka Iva Horvat.

čitam...