7.4 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pavkovićeva udruga predlaže školama da minutom ponosne hrvatske tišine počne prvi školski sat
P

Ne propustite

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i njezin predsjednik Mladen Pavković predlažu i da se u školama čitaju imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja s njihova područja.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i njezin predsjednik Mladen Pavković predložila je školama da prvi školski sat počne minutom ponosne hrvatske tišine za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje tijekom Domovinskoga rata.

– Na taj način odat će se počast izgubljenim nevinim životima, istinskim i časnim junacima, svim nevinim civilnim žrtvama, a poglavito dječacima i djevojčicama koji su ubijeni u agresiji na Republiku Hrvatsku, dakle ljudima koje nikada ne smijemo i nećemo zaboraviti – kazao je Pavković.

Predlažu i da se u školama čitaju imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja s njihova područja.

– Od početka srpske i ine agresije prošlo je gotovo 25 godina i oni najmlađi moraju znati imena onih koji su iz njihova grada ili županije bili prvi kad je trebalo, bez kojih ne bi bilo slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države – pojasnio je on.

Dodao je da se o Domovinskome ratu, na žalost, još premalo govori i uči u školama. Ako se i uči, kaže, onda je to manje-više općenito. Pita se i koliko škola nosi imena po poginulim junacima Domovinskoga rata.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRVI PUT U POVIJESTI

FOTO Budrovački vatrogasci organizirali Dan otvorenih vrata i dobili 11 novih članova

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac prvi put u svojoj povijesti DVD Budrovac organizirao je Dan otvorenih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×