-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pedeset godina Osnovne škole Kloštar Podravski
P

Ne propustite

U petak, 28. studenoga svečanim je programom u Kloštru Podravskome obilježena pedeseta obljetnica ustroja Osnovne škole Kloštar Podravski.

- Oglas -

Iako je proslava obljetnice škole započela već u srijedu stručnim predavanjem Bernarde Ferdberer na temu „Poticanje čitanja u osnovnoj školi”, središnji događaj bila je svečana akademija u Društvenom domu u Kloštru Podravskom. Prigodni program bogat recitacijama i glazbom u kojemu su uživali brojni ravnatelji škola, lokalni dužnosnici, bivši zaposlenici Škole i brojni drugi gosti pripremili su učenici Osnovne škole Kloštar Podravski.

Na početku akademije ravnatelj Mirko Šandrovčan osvrnuo se na početke školstva u Općini i istaknuo kako je od 1964. pa sve do danas Škola imala ukupno 283 djelatnika, ali je tužna informacija da se broj učenika upola smanjio. Prve godine (1964.) je bilo 1070 učenika, dok je sada ta brojka tek 450.

- Oglas -

Prisutnima se obratio načelnik Općine Siniša Pavlović i osvrnuo se na važnost konstantnog ulaganja u najmlađe generacije te najavio projekte izgradnje školskog igrališta i dječjeg vrtića.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Branka Cuki je naglasila: „Županija je preuzela 2001. godine osnivačka prava osnovnih škola i od tada brinemo o osiguranju ravnomjernih uvjeta za svu našu djecu na području Koprivničko-križevačke županije. Zbog toga je školska dvorana koju svi jako želite stavljena na listu projekata koji bi trebali biti realizirani po modelu javno-privatnog partnerstva”. Na kraju je svim bivšim i sadašnjim djelatnicima čestitala pedeset godina uspješnog rada Osnovne škole Kloštar Podravski te ima zaželjela još puno uspjeha u daljnjem radu.

Povodom ove obljetnice tiskana je brošura „Susret generacija” koja zaokružuje sliku prošlosti i sadašnjosti, a posvećena je svim učiteljima koji su radili u Osnovnoj školi Kloštar Podravski.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti