0.7 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pet klubova HNL-a protiv igranja nedjeljom i proširenja lige
P

Ne propustite

081209-slaven-mKlubovi u sastavu: NK Varteks, Osijek, Dinamo, Slaven Belupo, Inter Zaprešić održali su sastanak sa ciljem analze aktualnog stanja hrvatskog klupskog nogometa, poslovanja Udruge I HNL, te mjera za unapređenje rada klubova i natjecanja. Pet klubova protivi se igranju nedjeljom te planiranom proširenju lige na 16 sudionika.

Klubovi su jednoglasno zaključili sljedeće:

1. Klubovi traže izmjenu termina igranja utakmica I HNL, budući da se u analizi pokazalo da odigravanje utakmica nedjeljom neadekvatnim s aspekta financijskog i marketinškog praćenja natjecanja, te zbog osjetnog pada gledanosti na stadionu. Tražimo odigravanje utakmica subotom, uz mogućnost igranja jedne utakmice petkom ili nedjeljom, uz direktan prijenos HTV.

2. Klubovi smatraju izrazito netransparentnim poslovanje Udruge, vezano za produkciju emisije Volim nogomet, gdje u ovom trenutku klubovi nemaju nikakav uvid o prihodima i rashodima, te očekivanoj zaradi. Tražimo da sukladno Statutu Udruge NO izvrši detaljnu analizu do sada potpisanih ugovora i troškova vezanih uz emisiju, usklađeno s aktima i odlukama Udruge, te da izvjesti sve klubove o zakonitosti poslovanja. Naime, klubovi smatraju da su povrijeđene odredbe Statuta Udruge vezano za proceduru donošenja odluke i potpisivanja ugovora, te preuzimanje obveza za sv eklubove, bez njihove izričite suglasnosti.

3. Tražimo izmjene i dopune Statuta Udruge HNL, na način da se ukine Upravni odbor kao tijelo Udruge, te da Udruga isključivo djeluje u sazivu Skupštine kao predstavnika svih klubova I lige. Sve ovlasti Upravnog odbora utvrđene Statutom u cjelosti preuzima Skupština Udruge.

4. Tražimo izmjene Statuta na način da se u Statut ugradi odredba u kojoj će predstavnici klubova u Skupštini biti isključivo direktor i predsjednik kluba.

5. Tražimo potpuno preispitivanje odluke o igranju IHNL u sustavu Liga 16, u kontekstu novonastalnih financijskih i marketinških uvjeta u Hrvatskoj.
Naglašavamo da u ovom trenutku svih pet klubova ne podržavaju igranje I HNL sa 16 klubova, jer smatramo da nije najkvalitetniji sustav u ovim uvjetima.

6. U cilju racionalizacije rada Udruge te na temelju analize njegovog rada, klubovi smatraju da nam funkcija glasnogovornika nije potrebna, te da se rad Udruge ora maksimalno racionalizirati u financijskom i organizacijskom smislu.

7. Naprijed navedeni klubovi, kao članovi I HNL, inzistiraju a se naprijed navedeni zaključci stave na dnevni red prve duće sjednice Skupštine Udruga I HNL radi očitovanja svih klubova o spomenutim prijedlozima.

Zaključeno i potpisano: NK Varteks, Osijek, Dinamo, Slaven Belupo, Inter Zaprešić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Visok je 34 metra

FOTO Poznati toranj između Majurca i Križevaca odlazi u povijest, mještani ogorčeni: Ajmo stati uz čovjeka, što sve može učiniti ljudska pakost!

Sada već poznati toranj u dvorištu obiteljske kuće između Majurca i Križevaca koji putnicima na toj prometnici zbog svoje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti