Petković uoči Dinama: U Maksimiru maksimalno

14:30h
0
100822-dinamo

Trener Slavena Belupa Mile Petković uoči susreta s Dinamom ima samo jednu dilemu: hoće li Nynkeu biti spreman zaigrati na zadnjem veznom zajedno s Milardovićem, ili će ga zamijeniti netko iz tandema Maras-Bagarić. U pitanju je istegnuće zadnjeg križnog ligamenta.

U momčad se, nakon odrađene kazne za tri žuta kartona, na desni bok vraća Purić, što će omogućiti da Kokalović igra na svom prirodnom mjestu stopera, ali neće iz istih razloga igrati Gregurina, koji nje osim toga cijeli tjedan poboljevao. Poldrugač ima lomove u šaci i oko šake desne ruke, pa nije u kadru.

– Neću reći ništa novo ako kažem da je Dinamo naša najbolja momčad i najjači klub u svim segmentima organizacije kluba. Neovisno o tome mi želimo pokazati puno više u odnosu na utakmicu sa Splitom, pokazati da ipak više vrijedimo, a apsolutno da želimo probati nešto upisati i rezultatski. Ne smatram da će to biti lagano, ali isto tako smatram da uz pun angažman nije nemoguće – rekao je na presici u petak Mile Petković.

Neće biti karantene, Slaven Belupo kreće u Zagreb u subotu u 11 sati, uz dnevni odmor i zajedničko druženje kako bi se lakše dočekala večer i utakmica. Petković ne govori puno o taktici, sve su to općepoznati nogometni pojmovi:

– Nema tu nekih taktika. Činjenica je da Dinamo puno više teži igri otkad je Vahid Alilhodžić trener. Moramo nastojati imati loptu što više u posjedu, što onda garantira igru prema naprijed, a isto tako budući da Dinamo igra ”od noge” od svog gola (do prije godine dana ispucavali su duge lopte), ne bismo trebali dozvoliti njegovu kvalitetnu pas-igru, što prije prekinuti takvu igru i udaljiti ga od našeg gola. Za to treba određena taktička disciplina, puno trčanja, puno htijenja. Smatram da imamo određeni kvalitet da, udovoljimo li te uvjete, možemo parirati suparniku – smatra Petković.

Može se pripremati bilo kakva taktika, ali ima jedna ”caka”:

– Ne možeš predvidjeti u kojem će sastavu Dinamo igrati. Moguće je da, u odnosu na početnu postavi koja je igrala s Karlovcem, bude 13 novih igrača. Nimalo slabijih od onih što su istrčali u Karlovcu. Mi u svakom slučaju moramo dati svoj maksimum.

Maksimum u Maksimiru.

– Dinamo je najbolja momčad ovih prostora i moramo biti svjesni razlike u kvaliteti. S druge strane Dinamo u Maksimiru maksimalno koristi prednost domaćeg terena. No, mi ne idemo u Maksimir s uobičajenom logikom za klubove: ”Ajmo primit’ što manje”. Kroz igru i trku probat ćemo doći do pozitivnog rezultata – kaže Petković.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić – Purić, Kokalović, Rogulj, Maras – Milardović, Nynkeu – Mujanović, Poljak, Benko – Vojnović. TRENER: Mile Petković.

PRIČUVE: Nurković, Bagarić, Papa, Šestak, Poredski, Jurakić, Bušić, Havojić.

NEDOSTAJU: Gregurina (tri žuta kartona), Poldrugač (ozlijeđen).

čitam...