17 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pisanice od srca i ove će godine krasiti središnji koprivnički trg
P

Ne propustite

 

Nakon što su prošle godine doživjele uspješnu premijeru, Pisanice od srca i ove će godine krasiti središnji koprivnički trg. Obznanio je to na današnjoj konferenciji za medije direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc.

 

Pisanice će biti postavljene na Zrinski trg 25. ožujka i tamo će stajati do 4. travnja, a predstavit će se samo nove pisanice.

– U izradi je osam novih pisanica i samo će one biti predstavljene na središnjem Trgu. Jako smo zadovoljni razvojem tog projekta i znamo da su mnogi građani Koprivnice prošle godine iskazali oduševljenje postavljenim pisanicama i nema razloga da tako ne bude i ove godine – objasnio je Mihevc te najavio izložbu pisanica i u ostalim gradovima diljem zemlje, ali i Europe.

– Nakon Koprivnice, pisanice će se postaviti i u Zagrebu, gdje će stajati ispred Zagrebačke katedrale od 5. do 13. travnja. No osim u Hrvatskoj pisanice će se predstaviti i u dalekom SADu-u te u nekoliko europskih država, točnije u Sloveniji (Ptuj), Mađarskoj (Pečuh), Austriji (Klagenfurt i Graz), Italiji (Rim), BiH (Vitez) te u Bruxellesu u Belgiji na što smo posebno ponosni. U većini gradova postavit će se po jedna pisanica i to na uglavnom na središnjim tgovima – kazao je Mihevc te nadodao da će svaka pisanica koja odlazi u neki europski grad na sebi imati prepoznatljivi simbol toga grada.

Od osam novih pisanica koje su u izradi, šest će biti standardnih dimenzija kao i lani (2,05 x 1,48), dok će dvije (od kojih će jedna krasiti prostor Županije) biti upola manjih dimenzija. U oslikavanje su uključene sve likovne udruge sa područja županije, a cijena jedne pisanice je otprilike 20 tisuća kuna.

Na konferenciji je također predstavljena i nova brošura „Kalendar zbivanja 2011.“, a riječ je o knjižici u kojoj je na 28 stranica predstavljeno 128 županijskih manifestacija. One najznačajnije i najposjećenije obrađene su tekstom i fotografijama.

S nekoliko rečenica Mihevc se obratio i na nagradu Suncokret ruralnog turizma koja im je nedavno dodjeljena te na izložbu Četiri slikara naive u Rimu.Nagrada Suncokret ruralnog turizma koju je županijska Turistička zajednica nedavno osvojila // foto: Ivan Brkić

– Nagrada Sunckoret ruralnog turizma veliko nam je priznanje te nam je ujedno i obaveza da sačuvamo kvalitetu, odnosno da još i poboljšamo projekt Pisanice od srca za koji smo i nagrađeni u kategoriji Ruralno – turističke manifestacije. Što se tiče izložbe u Rimu, mogu reći da mo izuzetno zadovoljni odazivom publike, a tome svjedoči i prepuna dvorana na otvorenju izložbe – rekao je Mihevc.

Podsjetimo, na izložbi Četiri slikara naive sa trideset ulja na platnu predstavljaju se Josip Gregurić, Stjepan Pongrac, Zdravko Šabarić i Zlatko Štrfiček. Izložba je još uvijek postavljena u Rimu, a nakon toga biti će predstavljena i publici u Moliseu i Trstu.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×