5.2 C
Koprivnica
Utorak, 31. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
jedini takav u gradu

Pješački most koji spaja Brežanec i Centar dobio novo podnožje, s ljepšim vremenom postat će romantična foto točka
P

Lijepo da su ga obnovili i tako sačuvali jedini pješački most, a bilo bi lijepo da ga ofarbaju pa da bude kakav je originalno i bio - tamno zeleni, poručio je stanar Svačićeve ulice

Ne propustite

Jedini pješački most u Koprivnici kojeg su koncem ’80-ih godina prošlog stoljeća svojim novcima sagradili stanovnici Ulice Petra Svačića u fazi je rekonstrukcije.

- Oglas -

U gradskoj Upravi procijenili su da je došlo vrijeme za zamjenu starih daski koje su malo-malo vapile za zamjenom i novim slojem boje. Ovih su dana stare daske zamijenjene aluminijskim pločama kao dugotrajnije i kvalitetnije rješenje.

Kako nam je potvrdio Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za uređenje grada uređenje mosta trenutno je zaustavilo lošije vrijeme, no čim to vanjski uvjeti dozvole, s radovima će se nastaviti.

Most
Foto: Ivan Balija

Most koji spaja mjesne odbore Brežanec i Centar osim podnice koja je već postavljena dobit će novu ogradu, sloj boje, a razmišlja se i o primjerenoj rasvjeti.

- Oglas -

Moguće je čak da na mostu koji spaja Gupčevu i Svačićevu ulici bude mjesto za zaključavanje ljubavnih lokota ili zgodan “kutak” za ovjekovječiti svoju pojavu i pronositi lijep glas o našem gradu po društvenim mrežama. Za finalne detalje bit će zadužena ekipa iz Komunalca.

Uređenje mosta koštalo je 30 tisuća kuna, a u novom ruhu zasjat će s dolaskom proljeća.

– Most su dali sagraditi stanovnici ulice Petra Svačića prije 35 godina tako da su sakupili novac za njega. Takvog primjera u gradu nema. Kasnije je postao prolaz od centra grada, prema novom dijelu grada, pa sve do Draganovca i Starigrada. Lijepo da su ga obnovili i tako sačuvali jedini pješački most, a bilo bi lijepo da ga ofarbaju pa da bude kakav je originalno i bio – tamno zeleni – poručio je stanar Svačićeve ulice.

Most
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

brzo je otkriven

Pao kradljivac u godinama (66) koji je haračio Gornjim Banovcem, provaljivao u dvorišta i garaže, ukrao šest bicikala, usisivač, stolni sat…

U nedjelju smo pisali o krađi u Ulici Gornje Banovec u Koprivnici, kada je nepoznati počinitelj ušao u dvorište...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti