radovi

Počelo je čišćenje nove plohe u rezervatu Đurđevački pijesci, priprema se nova poučna staza za posjetitelje

Još prošli tjedan Geografsko- botanički rezervat zajedno su obišli djelatnici Grada Đurđevca, Komunalnih usluga Đurđevac te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko- križevačke županije.

12:28h
0
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Posebno zaštićeni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijeci su prirodni biser s jedinstvenom florom i faunom koji je sve češće odredište turistima i izletnicima tradicionalno se svake godine nekoliko puta čisti od vegetacije koja ugrožava zaštićene biljke koje obitavaju na tom području.


Još prošli tjedan Geografsko-botanički rezervat zajedno su obišli djelatnici Grada Đurđevca, Komunalnih usluga Đurđevac te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko- križevačke županije.

Obiđeno je i označeno područje koje je predviđeno za čišćenje te je dogovorena dinamika radova, a s radovima se krenulo ovaj tjedan. Djelatnici Komunalnih usluga Đurđevac čistit će staze do kraja mjeseca, a skidat će se površinski sloj humusa koji sprečava da pijesak bude vidljiv. Ovim projektom čišćenja pijesaka otvorit će se još jedna nova poučna staza u rezervatu u dužini od kilometar, a uz nju će se postaviti i edukativne ploče.

O svemu detaljnije možete čitati OVDJE.

Dio djelatnika će čistiti i trim-stazu dugu oko pet kilometara koja se nalazi u Park šumi Borik, gdje svakodnevno trče, šeću i vježbaju rekreativci, ali i profesionalni sportaši.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

čitam...