Podravka obnavlja partnerstvo s proizvođačima pšenice

09:57h
0
Podravka obnavlja partnerstvo s proizvođačima pšenice

Zbog zajedničke želje i interesa za što kvalitetnijom proizvodnjom pšenice, u Podravki je održana edukacijska radionica na koju su pozvani poljoprivrednici koji za koprivničku kompaniju proizvode tu žitaricu. Zanimanja za nova saznanja od stručnjaka Podravke te zagrebačkog Agronomskog fakulteta nije manjkalo. Među više od 50 poljoprivrednika bilo je i onih koji su stigli iz Istre i drugih dijelova zemlje, a prije prvih predavanja pozdravio ih je Podravkin Voditelj projekata dr. Zdravko Matotan, pojasnivši:

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Mi bismo htjeli ponovo oživjeti jednu partnersku suradnju sa našim kooperantima, na način ne samo da mi od njih ugovorenu proizvodnju pšenice otkupljujemo, nego da ih educiramo kako bi ta proizvodnja za njih bila što uspješnija, znači da imaju adekvatan prinos, da zarade na toj pšenici, a s druge strane da mi dobijemo kvalitetu koja će biti dobra za naše proizvode tijekom prerade.

 

Tema radionice bila je problematika mikotoksina u zrnu pšenice, a koliko je taj problem i Podravki i proizvođačima velik, svjedoče riječi člana Uprave kompanije Miroslava Repića:

– Mi danas nažalost, evo nije tajna, jedan dio proizvoda, kao što su brašno ili poluproizvoda kao što je gris, prisiljeni smo uvoziti upravo zato što je količina mikotoksina prevelika u našoj pšenici. I razlog je evo da smo mi danas tu da to riješimo, da vi iznesete svoja iskustva, da se s druge strane prezentira što i u kojem smjeru treba raditi od praktički polja do tehničkih mjera, naravno kasnije do kontrole kvalitete, da bi taj proizvod u konačnici bio ispravan, jer svima je to nama jasno da smo zajedno na polici.

Repić je naglasio da je zdrava pšenica Podravki tim važnija jer je sirovina i u proizvodnji dječje hrane, u kojoj vladaju strogi standardi kakvoće.

Izvor: Radio Drava

čitam...