Podravka osnovala braniteljsku Zakladu «Uvijek sa srcem»

14:25h
0


090715-podravka-m– Proteklih godina se nekoliko braniteljskih udruga predstavljalo da su nositelji komunkacije između Podravkinih branitelja i tvrtke te da brinu o njihovim potrebama, što, po mojem mišljenju, nije bilo tako. Zato smo odlučili stvoriti izravan, jasan, neposredan i strukturiran odos s njima i osnovali zakladu „Uvijek sa srcem”,koja će naim braniteljima i njihovim obiteljima pomoći osigurati socijalnu sigurnost i poboljšati ekonomski te materijalni položaj. Imamo 1035 branitelja i želimo znati ime i prezime svakog kojem treba pomoć, kakva im pomoć treba i želimo da javost zna za svaku kunu kojom će im tvrtka pomoći – rekao je predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak na predstavljanju projekta braniteljske zaklade „Uvijek sa srcem”.

090715-podravka2-mProjekt je pokrenut u ožujku ove godine i prvi je te vrste u Hrvatskoj, a njezin upravitelj je Zdravko Šestak. On je izdvojio da će se ovim potezom Podravkine Uprave prekinuti dosadašnja praksa trošenja tvrtkinog novca (godišnje i više od milijun kuna) kojom mnogi nisu bili zadovoljni, no da ona neće prestati financijski podržavati rad braniteljskih udruga. Također, «u rukavicama» je najavio da za pojedince zaklada znači kraj korištenja branitelja za ostvarivanje drugih ciljeva:

090715-podravka1-m– Previše je «buke u komunkacijskom kanalu» unutar tvrtke i previše je Podravkaša koji s Upravom komuniciranju preko medija, a na koncu nitko nije zadovljan. O braniteljima neću brinuti preko mobitela i na slične načine, već kroz sustav po kojem će funkcionirati Zaklada. Za branitelje i njihove obitelji bit ćemo na raspolaganju ne samo za novčanu, već i na druge načine.

090715-podravka3-mZaklada je iz tvrtkine kase dobila 50 tisuća kuna inicijalnih sredstava koja će braniteljima biti na raspolaganju od ovog petka, a s koliko će novca raspolagati ovisit će o potrebama. Operativni dio rada Zaklade vodit će direktor službe Korporativna sigurnost Željko Vugrinec, koji je izdvojio da će biti razvijeni programi pomoći braniteljima te da će rad u Zakladi biti volonterski. Novac za njezin rad prikupljat će se

donacijama zakladnika, članova, podupiratelja, djelatnostima Zaklade, prilozima domaćih i stranih fizičkih i pravnih osoba.

čitam...