ključna je cijena

Podravka otkupljuje pšenicu, poljoprivrednici zadovoljni urodom: Gužva nije velika, znali smo čekati cijeli dan

Pri današnjem posjetu dočekali smo dva-tri traktora, nekoliko kamiona te automobila s prikolicama koji su strpljivo, ali ne dugo, čekali svoj red.

11:00h
0
Foto: Marko Dedić

Prošli je tjedan Podravka počela s otkupljivanjem pšenice. Poljoprivrednici je mogu dovesti svakodnevno od 7 do 23 sata, s time da se kolona može formirati u Ulici Ivana Česmičkog iz smjera Danice.

Pri današnjem posjetu dočekali smo dva-tri traktora, nekoliko kamiona te automobila s prikolicama koji su strpljivo, ali ne dugo, čekali svoj red. Jedan od onih koji su stigli posljednjim od navedenih prijevoznih sredstava, automobilom, bio je Stevo Habijanović iz Križevaca. Točnije, iz sela Ruševac.

– Urod je bio prosječan, od 3,5 do 3,7 tone po rali zemlje. Ove sam godine zadovoljan. Vidjet ćemo kakve cijene Podravka daje, nadam se da će biti barem kuna. Ne surađujem uvijek s njima, ali kada da, najviše vozim radi brašna, suradnja je dobra. Danas sam prvi put došao, nije velika gužva, znali smo čekati i cijeli dan – kazao nam je Stevo.

Ovogodišnja otkupna cijena premium klase iznosi 1,20 kuna po kilogramu, za prvu klasu od 1,05 do 1,13 kuna po kilogramu, za drugu klasu od 0,97 do 1,05 kuna po kilogramu, za treću klasu od 0,88 do 0,96 kuna po kilogramu te za četvrtu klasu 0,87 kuna po kilogramu.

Foto: Marko Dedić
Foto: Marko Dedić
Foto: Marko Dedić

čitam...