Memorijalni rukometni turnir u Ljubljani

Podravka ovoga vikenda igra Krimov memorijal, Marijeta Vidak: Temelj naše igre je čvrsta obrana i brza lopta, želim pobjedu u svim utakmicama

Podravku očekuju susreti protiv Krim Mercatora, Budućnosti i Hypo Niederösterreicha. U petak u 19.30 sati igraju protiv domaćeg Krim Mercatora, dok u subotu igraju dvije utakmice. Prvu u podne protiv Budućnosti, a drugu, ujedno i zadnju protiv Hypo Niederösterreicha u 17.30 sati.

08:00h
0
Marijeta Vidak protiv Dunaujvarosa postigla je četiri pogotka // Foto: Mario Kos
Foto: Mario Kos

Ovog vikenda u Ljubljani se igra Krimov memorijal na kojem sudjeluju koprivnička Podravka, podgorička Budućnost, Hypo Niederösterreich iz Maria Enzersdorfa, i domaći Krim Mercator. Igra se dva dana, u petak i subotu i svatko će odigrati tri utakmice.


Pripreme su u punom jeku i ovaj turnir dolazi kao dobar test uoči nastavka treninga. Promjenom glavnog trenera stiglo je i vrijeme kada se svaka igračica mora dokazati novoj trenerici, podsjetimo, otišao je Mrđen, a stigla Snježana Petika. Kakvo je raspoloženje i kako teku pripreme otkrila nam je igračica Podravke Marijeta Vidak.

U ova prva četiri tjedna priprema više smo se bazirali na fizičkoj spremi, na trčanju i teretani, iako loptu nismo ni malo zapostavile, treninzi su se kombinirali, ali je naglasak bio više na trčanju i snazi. Zadnjih desetak dana počele smo više raditi na taktici i uigravanju, pogotovo sada kad su nam se vratile juniorke s prvenstva – rekla je Marijeta.

Ovaj pripremni turnir dobro će doći svima jer većina momčadi promijenila je dosta igračica. Krim Mercator ima sedam novih igračica, podgoričku Budućnost napustile su nositeljice igre poput Bulatović, Neagu i Cvijić, te će sad biti potrebno vrijeme i strpljenje kako bi momčad stvorila svoju igru. Podravka je prvoj ekipi pridružila nekoliko talentiranih juniorki, a Hypo Niederösterreich ostala je jedina ekipa koja nije napravila krucijalne promjene.

– Trenerica Petika inzistira na bržem protoku lopte, na što bržem kretanju i na čvrstoj obrani iz koje se izlazi u kontre i polukontre. Tijekom treninga stalno nam daje upute kroz igru, tijekom vježbe ne stajemo već dobivamo upute što i kako napraviti, nema praznog hoda – naglasila je Marijeta Vidak.

Marijeta je spomenula kako će im ovaj pripremni turnir dobro doći da se još bolje uigraju i da vide koje dijelove igre moraju dići na višu razinu, da vide koje su im slabe točke koje bi trebalo ispraviti za kvalifikacijski turnir u Norveškoj gdje će pokušati izboriti Ligu prvakinja.

 

čitam...