Podravka pobijedila slovačku Duslo Salu na turniru u Mađarskoj

19:45h
0

090808-podravkavac-mNova Podravka Vegeta pobijedila je u prvoj utakmica turnira u mađarskom gradu Vacu. Nadjačana je slovačka Duslo Šala s 36:29 (20:16). Na dvodnevnom turniru sudjeluju još domaćina Vaci NKSE i bečki Hypo Nö. Igra se po sustavu svaki sa svakim.

Vidjelo se da je to tek uigravanje, jer početak je priprema, a Podravka Vegeta imala je četiri mlade igračice, koje su bile zamjene za otišle strankinje, te prinovu Ivanu Petković iz Trogira.

Zovko je Petković stavio u prvu sedmorku, koja je igrala u formaciji Jelčić na golu, krila Zebić i Gaće, pivot Šerić, a vanjske igračice: lijevo Penezić, desno Petković i u sredini Tatari.

Petković i Penezić bile su pucački raspoložene i iz sedmeraca vrlo precizne, bez promašaja, a nisu igrale cijelo vrijeme, jer je Zovko mijenjao sve i svima dao gotovo ravnopravno sudjelovanje. Na vanjskoj poziciji učinkovita je bila i Kožnjak. Puno su obranile golmanice.

Prvi dojam protiv prosječne Duslo Šale je – prosječna igra, ali uz opravdanje da se nakon sedmosatne vožnje praktički iz autobusa išlo u dvoranu. Kod Dusla istakle su se Popluharova i Tothova.

Podravka Vegeta u subotu u podne igra s domaćim Vaci NKSE, a poslije podne s Hypom.

DUSLO ŠALA – PODRAVKA VEGETA 29:36 (16:20)

VAC – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 200. Suci: Gabor Marko i Gabor Hargita.

DUSLO ŠALA: Granotnerova (7+0), Nemeth (-), Turociova; Truchtova, Braunova 1, Berešova 3, Kostkova 2, Czanik, Bubajova 4, Pilekova 2, Popluharova 7(1), Szarkova 2, Veselkova, Tothova 8(2). TRENER: Darina Braunova.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (11+2), Jelčić (8+1); Čović 2, Vukojević, Kožnjak 5, Petković 7(4), Lovrak 4, Zebić 4, Gaće 2, Poljak, Šerić 3, Pasičnik 1, Franjić, Tatari 1, Penezić 7(4). TRENER: Zdravko Zovko.

SEDMERCI: Duslo Šala 7(3), Podravka Vegeta 8(8).

ISKLJUČENJA: Duslo Šala 10 minuta (Czanika 2+2, Popluharova 2+2, Dubajova 2), Podravka Vegeta 10 minuta (Pasičnik 2+2, Penezić 2+2, Poljak 2).