Podravka u nastavku slomila otpor Sesveta

19:55h
0
Dragica Džono i Kristina Elez na razne načine zaustavljale su Petru Stopić // Foto: RK Podravka - Ivo Čičin-Mašansker

Rukometašice Podravke Vegete postigle su u srijedu novu prvenstvenu pobjedu, u utakmici 7. kola na domaćem terenu svladale su Sesvete Agroproteinku 37:29, poluvrijeme 19:18.

Izvještaj s www.rk-podravka.hr

Podravka Vegeta u 7. kolu 1. HRL za žene pobijedila je večeras, u srijedu, ekipu Sesvete Agroproteinku 37:29 (19:18). Teže nego što se očekivalo, ali trener Mrđen je upozoravao da je utakmica sa Sesvetama vrlo važna. U prvenstvu se ne smije izgubiti ni bod želi li se vratiti naslov u Koprivnicu.

Sesvete Agroproteinka vođena je vrlo dobro. Trener Nikola Škorić razvio je u ekipi brzinu, koja nosi sobom svoje greške (tehničke), a ima i nekoliko ključnih igračica u koje se može pouzdati, kao u golmanicu Pijević i reprezentativku mlađih kategorija Bešen. Imponiraju hitra, vižljava Blažević, pa Jakara i Pe. Stopić, dok je vanjska Franković na širem spisku izbornika za EP.

Takva ekipa držala je rezultat neizvjesnim čitavo prvo poluvrijeme i komadić drugog. Pokraj ”uspavane ljepotice”, Podravke, jurile su Sesvećanke kao osice i punile mrežu i zabile nevjerojatnih 18 golova u prvom poluvremenu.

Dugove prvog poluvremena otpisali smo Podravki na račun kamata na igru iz utakmice Lige prvakinja s Vardarom, a račun je izravnan u drugom poluvremenu, kada se brzina digla i što individualnim, a što kolektivnim (pa i cepelin Tatari-Živković) akcijama, stvari su došle na svoje mjesto, ali s određenim rupama, tj. propustima u obrani.

Ako već igra s obje strane nije bila bajna, čudno je da se u sivilo utapaju i sutkinje. Treneri su se opradvano bunili na kriterij dosuđivanja sedmeraca, naročito onih koji uopće nisu bili, ali to je uzalud, jer kvaliteta suđenja neće se popraviti protestima, već akcijom stručnjaka u vrhu ove lijepe sportske igre. Skoro da se posvade prijatelji Nikola i Goran, a zbog tuđeg lošeg obavljena posla.

Visoki učinak u Podravki Vegeti imala je Andrea Čović, uz sedam golova izborila je i četiri sedmerca, a Miranda Tatari uz pet golova imala je i desetak asistencija. Ipak, najviše golova kod domaćih postigla je Jelena Tirfunović, dva iz igre i šest sa sedam metara. S druge strane Franković je za Sesvete zabila četiri iz igre, četiri iz sedmeraca.

PRVA HRL-Ž, 7. KOLO

PODRAVKA VEGETA – SESVETE AGROPROTEINKA 37:29 (19:18)

KOPRIVNICA – SD Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 200. Sutkinje: Irena Pahor i Sanja Trbović (Rijeka). Nadzornik: Miljenko Komerički (Kutina).

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović (6), Milenković (4+2); Čović 7, Nikšić 5, Šenvald, Živković 5, Džono 2, Nemaškalo 3, Dragišić, Vidak 2, Oremović, Maljak, Tatari 5, Trifunović 8(6), Elez. TRENER: Goran Mrđen.

SESVETE AGROPROTEINKA: Pijević (9+2), Bešen (1); Jakara 4, Pa. Stopić 2, Blažević 7, Pe. Stopić 5, Karaula 1, Šebek 1, Vlajsović, Petrušić, Milosavljević, Vuković, Franković 8(4), Bezjak 1, Benić. TRENER: Nikola Škorić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 8(6), Sesvete Agroproteinka 7(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 min. (Živković, Čović, Džono), Sesvete Agroproteinka 4 min. (Pa. Stopić, Vlajsović).

IGRAČICA UTAKMICE: Andrea Čović (Podravka Vegeta).