Podravka u Zagrebu izgubila od Trešnjevke!

17:09h
0
110125-tresnjevka

Rukometašice Podravke Vegete priredile su neugodno iznenađenje svojim navijačima.

Trešnjevka je pobijedila Podravku u 14. kolu 1. HRL za žene s 22:21 (11:14). Pobjeda zaslužena, Podravka Vegeta čudna i bez moći. Veliko razočaranje igrom.

A iz igre je proizašao rezultat. Osim Jelčić ne može se abolirati ni jednu igračicu. Na ništa to nije naličilo, a upitnici nad Nikčević i Havić (reprezentetivke svojih država) sve su veći, poveći je i nad Kožnjak, a kod svih neki čudni, mali učinci, nekakva (ne)volja.

Nasuprot toga razigrana, puna volje, Trešnjevka, sa sastavom koji bi bio sretan da mu je prije utakmice netko ponudio da će Podravki Vegeti zabiti iznad 10 golova. To nismo izmislili mi, to su rekli iz Trešnjevke.

Izbornik Vladimir Canjuga bio je neugodno iznenađen Podravkinim izdanjem, rekao je da će ovakva Podravka imati velikih problema s Lokomotivom.

– Tu je osam-devet reprezentativki, one ne bi trebale imati problerma s ekipama poput Trešnjevke. To im je, uz utakmicu s Lokomotivom bila najvažnija utakmica u prvenstvu – rekao je Canjuga.

Podravka Vegeta zabila je u drugom poluvremenu samo sedam golova. Dva dana ranije isticalo se kako je Krim Podravki u 2. poluvremenu zabio samo 11 golova.

Puno je primjedbi bilo na suđenje Pahor i Trbović. Nisu sudile dobro, ali na Podravkinim utakmicama kao da se izgube. Ili ne? U zadnjim minutama nisu tri puta dosudile ni prekršaj, a kamoli sedmerac za Podravku, a bilo je više nego očito – sjedili smo u gledalištu kod Podravkinog šesterca.

Ono što stručno vodstvo nije vidjelo, pa nije protestiralo: Pahor je dozvolila u 1. poluvremenu dva gola Trešnjevka s desnog krila s prestupom. Nije u pitanju bila kratkovidnost, jer je prestup Gaće pri kraju utakmica nepogrešivo dosuđen.

Usprkos tome sutkinje nisu i ne mogu biti krive za poraz. Ekipa nije naličila na ništa i u razmatranju utakmice i posljedica treba objektivno poći od toga. Što se prije prizna stanje, prije će se Podravka ustabiliti. Lokomotiva je za mjesec dana, a osvajanje prvenstva cilj je i zadatak.

UTAKMICA 14. KOLA 1. HRL ŽENE

TREŠNJEVKA – PODRAVKA VEGETA 22:21 (11:14)

ZAGREB – Dvorana Kutija šibica na Trešnjevki. Gledatelja: 150. Sutkinje: Irena Pahor i Sanja Trbović (obje Rijeka). Nadzornik HRS-a: Vladimir Peković (Varaždin).

TREŠNJEVKA: Jug (-+1), Golubić (16+1); Zovko 6(3), Mihovilović 2, Sabljak, Gašparović, Bušić, Komljenović 1, Džono 6, Blažek 2, Kajfeš 2, Jukopila 2, Vuglec 1, Paska. TRENER: Borsi Dvoršek.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (-), Jelčić (17+1), Kapitanović (-); Čović 1, Vukojević, Kožnjak, Pongrac, Petković 5(2), Zebić 2, Gaće, Milanović Litre 4, Pasičnik 1, Havić 1, Tatari 1, Nikčević 1, Pušić 5(1). TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Trešnjevka 4(3), Podravka Vegeta 5(3).

ISKLJUČENJA: Trešnjevka -, Podravka Vegeta 8 min. (Milanović Litre 2+2, Pasičnik, Havić).

IGRAČICA UTAKMICE: Janja Golubić (Trešnjevka).