12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
restrukturiranje žita

Podravka ulaže milijune eura u pekarsku proizvodnju, ali u Sloveniji. U Ljubljani investirali u novu liniju za proizvodnju kruha, moderniziraju pekarstvo i u Mariboru
P

Nova linije je suvremena i automatizirana pa će u jednom satu proizvesti do 2400 komada

Ne propustite

Na Podravkine investicije u Koprivnici i okolici već smo navikli i o njima svako malo pisali, no iste se sada šire i izvan granica Lijepe naše, odnosno u Sloveniji, gdje se nalazi Žito.

Upravo u Žitu Grupa Podravka je dovršila prvu veliku investiciju, vrijednu oko pet milijuna eura.

Radi se o novoj liniji za proizvodnju kruha u Pekari Vič u Sloveniji, koja je suvremena i automatizirana pa će u jednom satu proizvesti do 2400 komada. Kako navode iz Podravke,  pogon će u potpunosti biti pušten tijekom lipnja, dok se plasman prvih proizvoda na tržište očekuje u drugoj polovici srpnja.

Žito, kruh, podravka
Foto: Podravka

Kažu da se nova linija odlikuje niskom potrošnjom energije, a očekuje se i smanjenje troška održavanja za 20 posto. Naknadno će se izvršiti i rekuperacija na pećnici, što će omogućiti korištenje viška energije iz tople vode za tehnološke potrebe i grijanje prostora. Da sve to besprijekorno funkcionira uvjerili su se ovih dana članovi Nadzornog odbora te Uprave Podravke, a sa svim detaljima upoznali su ih članovi Uprave Žita na čelu s Tomislavom Bujanovićem te voditelj Pekare Vič Matjaž Breznik.

– Dovršetak ove investicije pokazatelj je uspješnog procesa restrukturiranja Žita. U tijeku su i dodatna ulaganja u modernizaciju pekarstva u Mariboru vrijedna 10 milijuna eura, uključujući i novu automatiziranu liniju te proširenje kapaciteta skladištenja smrznutih proizvoda – rekla je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Iz koprivničke kompanije ističu kako je pekarstvo jedna od strateških proizvodnih kategorija. Žele ojačati tržišne pozicije, posebice na hrvatskom i slovenskom tržištu, ali i šire. Restrukturiranjem poslovanja Žita fokus se stavlja upravo na pekarsku proizvodnju, njenu tehnološku modernizaciju i potpuno usklađivanje poslovnih procesa s poslovnim procesima Podravke.

Žito, kruh, podravka
Foto: Podravka
Žito, kruh, podravka
Foto: Podravka
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Detalji

FOTO Poznat je uzrok teške prometne nesreće u Đurđevcu, jedna osoba teško ozlijeđena

Dovršen je očevid teške prometne nesreće koja se dogodila jučer oko 18.45 u Đurđevcu u Vinogradskoj ulici. Naime, 74-godišnji vozač...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti