ŽDRIJEB

Podravka Vegeta saznala protivnice u Ligi prvakinja, u Koprivnici će ponovno zaigrati Čigirinova

Elitno natjecanje ženskog rukometa sljedeće sezone odvijat će se prema novim pravilima.

18:46h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ždrijeb DELO EHF Lige prvakinja za sezonu 2020./2021. održan je danas, i to prvi put u povijest natjecanja kao virtualni događaj. Naravno, razlog je koronavirus.

Podsjetimo, Podravka Vegeta bila je dio četvrtoga pota s Krim Mercatorom, Odense Handboldom i BBM Bietigheimom. Györi ETO KC, Rostov-Don, Metz Handball i SCM Râmnicu Valcea činili su najjači, prvi pot. U drugome bili su WHC Budućnost, Team Esbjerg, Vipers Kristiansand i BV Borussia 09 Dortmund, dok su se u trećem ruski CSKA, FTC-Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne Handball i CSM Bukurešt.

Sastav trenera Zlatka Saračevića ždrijebom je smješten u skupinu B, u kojoj su i SCM Râmnicu Valcea, Györi ETO KC, WHC Budućnost, BV Borussia 09 Dortmund, CSKA, Brest Bretagne Handball, Odense Handbold.

Inače, u CSKA-u igra Natalija Čigirinova, bivša igračica Podravke koja će tako ponovno igrati u Koprivnici, ovoga puta u drugome dres.

Liga prvakinja ove godine odvijat će se prema novim pravilima. Odigrat će se 14 kola, nakon čega će dva najbolja iz svake skupine ići direktno u četvrtfinale, a klubovi od trećeg do šestog mjesta morat će se izboriti za nastavak kroz razigravanje. Dakle, svega dva najlošije plasirana kluba iz svake skupine neće nastaviti natjecanje.

Skupinu A čine Metz Handball, Rostov-Don, Vipers Kristiansand, Team Esbjerg, FTC-Rail Cargo Hungaria, CSM Bukurešt, SG BBM Bietigheim i Krim Mercator.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija