stiže španjolski prvak

Podravka Vegeta spremna za nova europska iskušenja, u nedjelju dolazi Bera Bera, Saračević: Moramo trčati kao sumanuti, želimo proći skupinu

Puno smo trenirali, sve kako bi smo pobijedili Bera Beru. Atmosfera u ekipi je odlična, sve smo spremne na pobjedu. Nadam se da će dvorana biti puna i da se sprema sjajno navijanje, rekla je Maria Holešova, sjajno Podravkino lijevo krilo.

14:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Profesionalni rukometni klubovi kao Podravka Vegeta nisu stali s ozbiljnim radom i treninzima ni u vrijeme blagdana. Iako se ispalo iz Lige prvakinja, u Podravci rade na tomu da se u EHF kupu ode što dalje. Kuglice su koprivničku momčad spojile sa SCM Craiovom iz Rumunjske, Super Amara Bera Berom iz Španjolske, i Nykøbing Falster Håndboldom iz Danske. Već ove nedjelje u Koprivnicu stižu prvakinje Španjolske, igračice Bera Bere.

– U novu godinu krećemo s novim natjecanjem. Dobili smo jaku skupinu, polako se pripremamo za nadolazeće utakmice. Prvi cilj, ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja je ostvaren, a sada nam je želja proći grupu EHF kupa. Novost jest Lucija Jandrašić, mlada rukometašica koja je prvoj ekipi priključena iz škole rukometa. Ona je veliki potencijal – izjavila je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović i svim navijačima poželjela sretnu i uspješnu nadolazeću godinu.

Jedan dio pripremnog perioda Podravkašice su provele u Rumunjskoj gdje su odigrale pripremni turnir koji su naposljetku i osvojile.

– Skupina je fino zahtjevna. Imamo predstavnike Španjolske, Danske i Rumunjske. Dat’ ćemo sve od sebe da ostvarimo zacrtani cilj, da osvojimo prvo mjesto u skupini i odemo dalje. Što se tiče ekipe, bilo je teško uskladit sve. Neke su puno igrale na EP, neke malo, neke su pretrenirane, neke netrenirane i jako nam je dobro došla Rumunjska gdje smo došli na svoje – kazao je Zlatko Saračević.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na upit koju ekipu smatra najvećom prijetnjom u grupi, Saračević nije htio izdvojiti nikog, već je kazao kako najviše vjeruje u svoju ekipu i svoje djevojke. Dodao je kako Španjolke igraju strašno brz rukomet, čak brži nego što igra Thüringer.

Bera Bera je prvak Španjolske, to je ekipa spojena od španjolskih reprezentativki i jako puno strankinja. Imaju pojačanje, Saru Gil, lijevo krilo koja je najbolji strijelac španjolske lige. Igraju jako brz rukomet, primaju malo golova, imaju dva izvrsna golmana, jedna je španjolska reprezntativka. U napadu nemaju neku ekstra igračicu, raspodijeljene su na sve strane. Radimo, pokušavamo neke stvari promijeniti, što više rotirati na vanjskim pozicijama. U nedjelju ćemo morati trčati kao sumanuti – rekao je Saračević dodavši kako su većinu jesenskog dijela sezone igrali s Jožekovom, Čigirinovom i Ihnjevom na vanjskim pozicijama.

Foto: Ivan Balija
Maria Holešova // Foto: Ivan Balija

Svaka domaća utakmica u Ligi prvaka ispunila je gimnazijsku dvoranu do posljednjeg mjesta, a isto se očekuje i ove nedjelje.

– Puno smo trenirali, sve kako bi smo pobijedili Bera Beru. Atmosfera u ekipi je odlična, sve smo spremne na pobjedu. Nadam se da će dvorana biti puna i da se sprema sjajno navijanje – rekla je Maria Holešova, sjajno Podravkino lijevo krilo.

Utakmica protiv Španjolki na rasporedu je u nedjelju u 18 sati uz izravan prijenos na HRT 2. Besplatne ulaznice dostupne su na recepciji Podravke, u Pivnici, na recepciji Hotela Podravina te u prostorijama kluba.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
čitam...
Loading...