VRLO VAŽAN PROJEKT

Podravsko sunce odsad ima vrlo važan program, dođite na humanitarni koncert u Domoljub i pomozite u prikupljanju sredstava za novi automobil

U program uključene edukacijske rehabilitatorice Dunja Vargović i Anja Holeček objasnile su kako će odlaziti k obiteljima doma, dok će se terapija senzorne integracije provoditi u centru gdje bi se roditelji mogli obratiti s potrebnim pitanjima.

17:00h
0
Foto: Marko Dedić

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce danas se govorilo o programu pružanja socijalne usluge rane intervencije za djecu s teškoćama u razvoju, a koju će pružati upravo Podravsko sunce.

Ravnateljica Radmila Popović objasnila je kako su dosad roditelji djece pomoć tražili izvan grada. Sada će, pak, tu uslugu pružati u Centru.

– Rana intervencija doista jest najznačajnija. Počnemo li na vrijeme, smanjit ćemo poteškoće. Bio je to jedan od ciljeva koji smo ostvarili – kazala je R. Popović, zahvalivši uključenima u projekt.

Radmila Popović // Foto: Marko Dedić

Podsjetila je i na druge aktivnosti Podravskog sunca među kojima su opremanje dječjeg igrališta ispred vrtića kroz projekt udruge RTL Pomaže djeci, kao i senzorne sobe. Dobili su nekolicinu donacija, što je apsolutno razveselilo sve uključene u rad Centra.

Ujedno je najavljen humanitarni koncert Tamburom do srca u sklopu programa kojim će se skupljati sredstva za automobil kojim će se rana intervencija provoditi patronažno. Koncert je u četvrtak u 19 sati, u Domoljubu. Nastupit će Tamburaši za dušu, OSDS, Cure iz CEntra, Mjesečina, Dangube, TS Lajk i Tamburaši bez imena, kao i solisti Saša Štefić i Anita Huđek.

Gradonačelnik Mišel Jakšić, uz kojega je bila zamjenica Melita Samoborec, naglasio je kako su ponosni na ostvarenja Centra koji je, naglasio je, nezaobilazan partner.

Mišel Jakšić // Foto: Marko Dedić

– Ova inicijativa proizašla je iz svakodnevnog rada, sve birokratske i druge pripreme došle su do kraja. Veseli me što kao grad imamo mogućnost s 200 tisuća kuna sudjelovati u projektu koji će biti iskorišten za plaće naših rehabilitatorica. To je samo jedan od koračića u razvoju grada. Želimo biti socijalan, inkluzivan grad koji svoju emociju i društvenu odgovornost pokazuje tako što je spreman pružiti ruku pomoći – kazao je Jakšić.

Ujedno je najavio kako će uskoro objaviti natječaje za liftove za javne ustanove čime, dodao je, razvijaju Koprivnicu sa srcem.

Dunja Vargović // Foto: Marko Dedić

U program uključene edukacijske rehabilitatorice Dunja Vargović i Anja Holeček objasnile su kako će odlaziti k obiteljima doma, dok će se terapija senzorne integracije provoditi u centru gdje će se roditelji moći obratiti s potrebnim pitanjima.

– Rana intervencija kao usluga najvažnija je disciplina u našoj struci. To je sam početak koji obuhvaća djecu od rođenja do sedme godine. Važno je što se odvija pretežno u samome domu djeteta, što pruža sigurnost djetetu i roditelju. Time je naglasak stavljen na obitelj koja dobiva potrebnu podršku. Teškoće se time smanjuju i preveniraju – kazala je D. Vargović.

Dunja Vargović i Anja Holeček // Foto: Marko Dedić