17.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Koprivnički frizeri

Pogledajte s kakvim ludim željama klijenti dolaze u salone
P

Ne propustite

I dok je uobičajena praksa da klijenti u salone dolaze s fotografijama celebrityja kako bi nakon tretmana izgledali upravo poput njih, u zadnje vrijeme životinje su počele diktirati trendove.

Mediji danas uvelike diktiraju trendove u svijetu frizura, ali maštovitosti klijenata nema kraja. Iako je danas upravo zahvaljujući brojnim celebrityjima gotovo sve postalo normalno, izbrijane glave na ženama ili duge kose na muškarcima više ne izazivaju šokantne poglede i komentare kao prije desetak godina.

Provjerili smo jesu li Koprivničanci i Koprivničanke vjerni svojim dugogodišnjim stilskim odabirima ili se ipak hrabro odlučuju na promjene, neoubičajene boje, dužine i oblike frizura. Isto tako, ispitali smo jesu li se koprivnički frizeri i frizerke susreli s ludim željama klijenata koje su ih doslovno ostavile bez teksta.

– U salon su ušli muž i žena. On je imao dugu kovrčavu sijedu kosu, a žena je zaželjela da joj se od njegove kose naprave ekstenzije. Ošišali smo ga, napravili pramenove i obradili ih keratinom te pričvrstili ekstenzije na ženinu kosu – prisjeća se frizer Denis Šipek kojemu je to jedan od najneobičnijih zahtjeva koje je ikad čuo i odradio.

Frizer Denis Šipek // Foto: Matija Gudlin
Frizer Denis Šipek // Foto: Matija Gudlin

I dok je uobičajena praksa da klijenti u salone dolaze s fotografijama celebrityja kako bi nakon tretmana izgledali upravo poput njih, u zadnje vrijeme životinje su počele diktirati trendove.

– Klijentica je ušla u salon i pokazala mi sliku srne – prisjeća se frizerka Gordana Grubić i objašnjava kako joj ništa nije bilo jasno i pitala se što bi ona sad trebala sa slikom životinje, ali klijentica joj je odmah pojasnila da bi željela takvu boju kose.

I Mira Markota Marijanović u zadnje vrijeme često se susreće sa slikama irskih setera.

– Nije to ništa čudno zapravo. Irski seteri imaju jednu specifičnu boju – istaknula je i dodala kako su neko vrijeme bili popularni i tvorovi radi crno bijelih tonova.

Međutim, priča Mira, naizgled najobičniji zahtjevi i želje vrlo često pokažu se kao neizvedivi i smiješni. Primjerice, klijenti nose slike trenutno najpopularnijih osoba, ali pritom uopće ne gledaju frizuru i ne uzimaju u obzir svoju kvalitetu kose već se vode time da izgledaju poput njih bez obzira kako će im frizura naposlijetku stajati.

Najviše su se tražile frizure poput kratke Indirine i Rihhaninog sidecuta kod žena te Ronaldova i Neymarova frizura kod muškaraca.

– Mnogi bi ni iz čega stvorili nešto. Ukoliko vidim da je to nemoguće izvesti, primjerice kada mi dođe djevojka s tankom kosom, a željela bi guste šiške, otvoreno kažem i dam drugi prijedlog – istaknula je frizerka Maja Međimorec i objasnila kako klijenti većinom imaju puno povjerenje u nju i najčešće prepuste stvar u njene ruke.

Kao najznamljivije i najneobičnije klijente Maja je izdvojila muškarce. Oni doslovno uživaju u masažama glave i razgovaraju s frizerkom o glupostima samo da bi produžili vrijeme masiranja. Isto tako, ima i onih koji jako vole da im se prilikom sušenja kose posuše i uši pa često znaju okretati glavu i namještati uši prema sušilu.

– Kada bi se pokrenuo trend farbanja muškaraca u lude boje, sigurna sam da bi oni mogli pristati na sve – rekla je Maja.

I dok bi upadljivo žarke boje poput rozne, ljubičaste ili crvene, ali i zelene i plave bile osvježenje među muškim frizurama, žene se sve manje odlučuju na njih. Uobičajeno je, kaže Maja, da takvi trendovi, baš kao i oni izbrijavanja munja ili crta kod mušterija traju svega nekoliko šišanja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×