Počinje nova sezona kazališnih predstava Ludens teatra

14:33h
0
Konferencijom za medije najavljena je nova sezona // Foto: Ivan Brkić

Tiskovnom konferencijom koja je u utorak održana u Domu mladih u Koprivnici, najavljena je nova sezona kazališnih predstava Ludens teatra. Treću sezonu, od kada je osnovan Ludens teatar, otvorit će gosti iz zagrabačke Gavelle koji će se predstaviti predstavom Conora Mc Phersona „Brana“.

U organizaciji Ludens teatra, predstava će se održati u utorak, 21. rujna s početkom u 20 sati, a nešto više o svemu rekao je Sven Šestak, glumac i jedan od osnivača Ludensa.

– Radi se o toploj, ljudskoj priči čija je radnja smještena u jednom baru u irskim „bespućima“ i svakako bi pozvao građane Koprivnice, ali i ostale da dođu pogledati ovu zanimljivu predstavu u kojoj igraju Dražen Kühn, Sven Medvešek, Ozren Grabarić, Ksenija Pajić i moja malenkost. Ovdje svakako treba naglasiti da je potpisan ugovor između Ludens teatra i Kazališta “Gavella” kojim će se, nakon 10 godina odsutnosti, kazalište “Gavella” vratiti u Koprivnicu gdje će gostovati sa dva do tri naslova tijekom kazališne sezone – rekao je Sven Šestak. Ulaznice za ovu predstavu su već u prodaji, a mogu se kupiti u Šarenom dućanu ili na recepciji hotela Podravina te na dan predstave na ulazu u Dom mladih.

Nakon toga, u listopadu (16.10.) će se održati predstava Planet Arta pod nazivom „U posjetu kod gospodina Greena“, dok će se 12. studenog odigrati predstava u vlastitioj produkciji Ludens teatra pod nazivom „39 stepenica“, a riječ je o urnebesnoj komediji, odnosno parodiji na Hitchcockove filmove.

Jelena Hadži-Manev i Sven Šestak, izvršni producenti i osnivači Ludens teatra, osvrnuli su se i na prošlu sezonu u kojoj su odigrane 22 predstave, od čega tri u vlastitoj produkciji.

– Vrlo smo zadovoljni s prošlom sezonom u kojoj smo imali prosječno dvije predstave po mjesecu. Između ostalog, gostovali smo u Sisku, Virovitici, Pazinu, Ludbregu, Đurđevcu, Varaždinu, u zagrebačkoj Gavelli i Vidri i još nekim gradovima, ali su i predstave iz ostalih gradova dolazile u Koprivnicu. Osim toga, uključili smo se u „Noć kazališta“ predstavom „Sam svoja žena“, a sezonu smo završili mladim snagama iz naše dramske grupe koji su odigrali predstavu „Kako preživjeti srednju školu“. Sve u svemu, između pet i šest tisuća gledatelja pogledalo je naše predstave iz prošle sezone i to je brojka s kojom motamo biti zadovoljni. Također, moramo naglasiti kako se zahvaljujemo gradu Koprivnici na suradnji jer bez njih bilo bi nemoguće sve ovo izvesti i odigrati – rekli su Jelena i Sven.Sven Šestak glumit će u predstavi "Brana" // foto: Ivan Brkić

Jelena Hadži-Manev rekla je nešto i o dramskoj grupi s kojom su izuzetno zadovoljni te je najavila upise u istu za sve zainteresirane.

– Prošle smo sezone u dramskoj grupi imali samo srednjoškolce i zato bi ove godine sve to skupa željeli proširiti. Prijave, odnosno upisi u dramsku grupu bit će od 27. rujna do 1. listopada, svakog dana od 18 do 20 sati u Domu mladih. Ovom prilikom pozivam sve zainteresirane da se slobodno jave i okušaju u ovome poslu, bez obzira na to išli oni u vrtić ili već završili školu, fakultete itd. – objasnila je Jelena.

Na kraju, kratka obavijest za sve Koprivničance da se ispred pošte u centru grada nalazi „informacijski pano“ na koji će se stavljati sve informacije o predstavama i radu kazališta.

čitam...
Loading...