Likovi od balona

Poklanjamo vam ulaznice za nagrađivanu dječju predstavu Najbolji prijatelj u Domoljubu

Predstava govori o prijateljstvu, samoći, jezičnoj barijeri, važnosti pronalaska srodne duše, a njeni autori i glumci Giulio Settimo i Peđa Gvozdić oživljavaju tridesetak likova izrađenih od balona.

18:00h
0

Kazališni program za djecu u dvorani Domoljub i ove jeseni donosi mnoštvo zanimljivih programa koji će razveseliti djecu od najmlađe dobi, ali i njihove roditelje.


U petak 6. listopada u 18. sati, u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, u koprivničkom Domoljubu gostuje dječja predstava Najbolji prijatelji, u izvedbi karlovačkog kazališta Zorin dom.

Ova je predstava po mnogočemu posebna. Ona govori o prijateljstvu, samoći, jezičnoj barijeri, važnosti pronalaska srodne duše, a njeni autori i glumci Giulio Settimo i Peđa Gvozdić tijekom predstave oživljavaju tridesetak likova izrađenih od balona. Njena su originalnost upravo lutke, odnosno baloni, koji se animiraju po principu lutke.

Predstavu prati originalna glazba Tina Tonkovića. Predstava je neverbalnog tipa, a samim time i razumljiva svima – djeci najmlađeg uzrasta i odraslima.

Topla je to i i duhovita priča o usamljenom zmaju kojeg se svi boje, dok on na svoj pomalo nespretan način pokušava pronaći prijatelje. Kroz jednostavnu formu, baloni pričaju priču o upoznavanju, prepoznavanju i prijateljstvu gdje se kroz igru spajaju i sprijateljuju naizgled nespojivi svjetovi. U ovoj priči prijateljstvo nadvlada sve razlike i teškoće koje nas često prate u životu.

Predstava Najbolji prijatelji osvojila je deset nagrada na Prvom azijsko-pacifičkom međunarodnom lutkarskom festivalu u kineskom gradu Nanchongu, te je bila izvedena u brojnim kazališnim festivalima u Europi i diljem svijeta.

Vaš portal epodravina.hr za ovu vam predstavu poklanja dvije ulaznice, a prijaviti se možete ili u obrazac u prilogu ili putem našeg Facebook profila.

Ulaznice za predstavu Najbolji prijatelji mogu se kupiti na blagajni dvorane Domoljub radnim danom od 7 do 19 sati ili rerzervirati telefonom na broj 048 222 390 ili e-mailom kultura@pou-kop.hr. Cijena ulaznice je 20 kuna.

čitam...