Pokrenut postupak stečaja Nature Agro

15:04h
0
Pokrenut postupak stečaja Nature Agro // foto: RKC

Na zahtjev radnika đurđevačke Nature Agro za pokretanjem stečajnog postupka sastalo se sinidkalno povjereništvo tvrtke. Sindikalni povjerenik Dražen Juren izvijestio je da su svi članovi sindikata prvo podržali prekid postupka mirenja koji je pokrenut zbog neisplate plaća, jer sva događanja u postupku nisu dala nikakve nade da će potraživanja biti isplaćena. Sindikalci su zaključili i da sada štrajkom ne bi riješili problem isplate prema radnicima, a problemi bi se još više produbili.

Kako je žiro račun Nature Agro blokiran već više od 70 dana, a radnička potraživanja premašuju tri milijuna kuna, zaključio je povjerenik Juren, Povjereništvo u ime radnika od pravne službe sindikata zahtijeva da poduzme sve potrebne radnje i sukladno zakonskoj regulativi sroči zahtjev za pokretanje stečaja.

Kap koja je prelila čašu radničkog nezadovoljstva bila je zbog manjka kvoruma neodržana izvanredna skupština dioničara Nature Agro. Skupštinu je svojim nedolaskom bojkotirao direktor Nature Željko Blažok, čija je smjena na zahtjev novog Nadzornog odbora trebala biti jedna od svega dvije točke dnevnog reda. Pod drugom trebalo se raspravljati o dokapitalizaciji koju bi provela zagrebačka tvrtka A-projekt, a hoće li ta ili neka druga ponuda vrijediti i na idućem okupljanju vlasnika Nature Agro, doznat ćemo vjerojatno krajem idućeg tjedna, za kada predsjednik skupštine Stjepan Škurdija planira sazvati novo okupljanje.

tekst: Radio Koprivnica