OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Pokrenuta je istraga protiv dvojice muškaraca koji su u Koprivnici i Virju muljali s ambalažom vrijednom čak 915.000 kuna

Riječ je o, navode iz DORH-a, više od 3500 bačvi, nosiljki za boce i europaleta i 35.200 komada boca.

15:53h
0
kamion roba
Ilustracija // Foto: Envato Elements

U studenome prošle godine pisali smo o dovršetku kriminalističkog istraživanja koje je provela Policijska uprava koprivničko-križevačka. Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice 43-godišnjaka. Sumnja se da su počinili kaznena djela pronevjere, prikrivanja i povrede tajnosti postupka.

Na stranicama Državnog odvjetništva RH stoji kako je jedan od njih u srpnju i kolovozu 2020. godine u Koprivnici, kao vozač teretnog vozila, zaposlen u obrtu koji se bavio prijevozom ambalaže pića, pet puta preuzeo veću količinu ambalaže u skladištima u Puli i Rijeci. No, nije je prevezao u skladište u Koprivnici, već ju je uzeo i neovlašteno zadržao za sebe. Riječ je o, navode iz DORH-a, više od 3500 bačvi, nosiljki za boce i europaleta i 35.200 komada boca. Sve to vrijedno je više od 915.000,00 kuna. Drugi je muškarac, stoji dalje u objavi, u istome razdoblju, u Koprivnici i Virju, pet puta od ranije spomenutog muškarca kupio svu navedenu ambalažu, iako je znao kako ona nije njegova.

– Osnovano se sumnja i da je 27. listopada 2020. na društvenoj mreži objavio tri fotografije dokumenata pouke o pravima, naloga o pretrazi i zapisnika o pretrazi koji su mu predani kao osumnjičeniku tijekom provođenja izvida, iako je prethodno bio upozoren da je postupanje tijekom izvida tajno i da odavanjem tajne čini kazneno djelo – zaključuju iz DORH-a.