34.9 C
Koprivnica
Petak, 12. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Polančec na dodjeli Zlatne kune najavio brzu cestu za 2011. godinu
P

Ne propustite

Gospodarsko vijeće HGK – Županijske komore Koprivnica dodijelilo je priznanja „Zlatna kuna“ za 2007. godinu. Po kojim su kriterijima izabrani laureati pojasnio je predsjednik Povjerenstva za izbor najboljih Julio Kuruc:
– Prvi kriterij je rezultati poslovanja u 2007. godini, a korektivni faktor je rezultati poslovanja u prvoj polovici 2008. godine, odnosno financijski uspjeh, razvoj, ulaganja, i kontinuitet u poslovanju. Razmišljali smo o više tvrtki, a za ove se odlučili dijelom i iz subjektivnih razloga, no mislim da smo odabrali trenutno najkvalitetnije, koji su to u potpunosti zavrijedili.
Tako su priznanja za poseban doprinos u razvoju dobili proizvođač plastične stolarije iz Gole Fugaplast, proizvođač konzumnih jaja Samita komerc, načelnik Općine Legrad Mladen Vernić te križevački gradonačelnik Branko Hrg. Najuspješnijima su pak proglašeni – u kategoriji malih trgovačkih društava – koprivnički Elin, u kategoriji srednjih đurđevački Lasselsberger Knauf te u kategoriji velikih križevački Radnik. U ime nagrađenih zahvalio je predsjednik Uprave Radnika Mirko Habijanec, koji je istaknuo da se žele kvalitetom i urednim ispunjavanjem vlastitih obaveza odužiti gospodarstvu i Koprivničko-križevačkoj županiji.
– U ime nagrađenih posebno se zahvaljujem našim investitorima te kupcima i potrošačima naših proizvoda, koji su nas vjerno pratili u našim projektima i koji su nam dali posla i u našoj županiji. Na takav način se može sigurno uvezivati gospodarstvo, veliko i malo poduzetništvo i svi možemo rasti, ići jednakim koracima naprijed – rekao je Mirko Habijanec.
Dodjeli podravsko-prigorskih zlatnih kuna prisustvovali župan Darko Koren te ministar gospodarstva, potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Potpredsjednik Polančec i križevački gradonačelnik Branko Hrg potpisali su ugovor o darivanju nešto više od 45 hektara državnog zemljišta vrijednog oko 5 milijuna kuna Gradu Križevcima za poslovnu zonu Gornji Čret. Hrg je naglasio kako će do kraja godine za tu zonu imati građevinsku dozvolu, a kad dođe brza cesta bit će spremna za prihvat novih poduzetnika i otvaranje 500 do 700 isključivo proizvodnih radnih mjesta. Sve bi to moglo biti realizirano sredinom 2011-te, rekao je Damir Polančec:
– Želio sam vjerovati da ćemo biti u mogućnosti pripremiti svu dokumentaciju i početi sa izgradnjom od Gradeca prema Vojakovačkom Kloštru – to je recimo tako prva slijedeće dionica – već u ovoj godini. Međutim, vjerojatno nećemo uspjeti pripremiti sve za ovu godinu, već za početak 2009. godine, sa ciljem da tu brzu cestu do sredine 2011. godine izgradimo. Za taj su projekt osigurana sredstva, jer je kao jedan od najvažniji uvršten u strategiju hrvatske cestogradnje – objasnio je Damir Polančec.
Na svečanoj sjednici u sjedištu županijske gospodarske komore koprivničkom poduzeću „Zaštita Jurenec“ uručen je certifikat kvalitete ISO 9001:2000. Iako ne obavlja poslove na inozemnim tržištima, za koje je taj certifikat nužan, Jurenec je odlučio jednako kvalitetnu uslugu pružati i na hrvatskom tržištu.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ipak ga našli

Tek mu je 81. godina, a upravo je pijan skrivio nesreću na Vinici te pobjegao

Policija je jučer na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici dovela 81-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×