14.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sjednica HGK

Šef Belupa Hrvoje Čeović novi je član Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica
Š

Sjednicu su započeli tako što je za novog člana vijeća izabran predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Čeović, a glavna tema sjednice bila je rasprava o važnosti primjene principa održivog razvoja u poslovanju tvrtki

Ne propustite

Prvu ovogodišnju sjednicu održali su članovi Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica.

Sjednicu su započeli tako što je za novog člana vijeća izabran predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Čeović. Podsjetimo, Čeović je imenovan predsjednikom Uprave Belupa u rujnu.

Ipak, glavna tema sjednice bila je rasprava o važnosti primjene principa održivog razvoja u poslovanju tvrtki, a raspravu je započeo predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj.

– Društveno odgovorno poslovanje i održivost postaju temelji dugoročne konkurentnosti gospodarstva jer pridonose smanjenju troškova, povećanju operativne dobiti, kontroliranom rastu kroz pristup novim tržištima, smanjenju rizika, snažnijoj reputaciji, većoj motiviranosti i produktivnosti zaposlenika – naglasio je Vitelj.

Izvor: Županijska komora Koprivnica

Potpredsjednik HGK Tomislav Radoš uključio se u raspravu naglasivši pak da je održivost tema o kojoj se sve više priča u hrvatskom gospodarstvu, ali i jedno od ključnih strateških područja djelovanja HGK u narednom razdoblju.

Bila je ovo prilika i da voditeljica odjela za energetiku, zaštitu okoliša i komunalno gospodarstvo HGK Tamara Kelava održi prezentaciju na temu Tranzicija prema održivom razvoju.

Na to se nadovezala direktorica Sektora za poslovnu održivost i zelenu transformaciju u Podravki Nataša Mikuš Žigman koja je održala prezentaciju na temu Kako Podravka potiče održivost u poslovanju.

Na sjednici Gospodarskog vijeća bila je i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž koja se uključila u raspravu istaknuvši projekte i aktivnosti koje Grad Koprivnica i gradska Uprava provode vodeći se principima održivog razvoja od jedinstvenog projekta u Hrvatskoj biokompostane, šparnih hiža, izgradnje dječjeg vrtića po principu zelene javne nabave, električnih autobusa u javnom prijevozu i drugog.

Izvor: Županijska komora Koprivnica

– Grad Koprivnica je drugi grad u Hrvatskoj po odvajanju komunalnog otpada – poručila je Ostriž te najavila projekt pošumljavanja dijelova Grada Koprivnice po uzoru na bivšeg gradonačelnika Koprivnice Josipa Vargovića koji je u počecima Industrijalizacije Koprivnice dao saditi šume kako bi građani Koprivnice udisali čišći zrak.

U raspravu se uključio predsjednik Skupštine Koprivničko-križevačke županije i član Gospodarskog vijeća Damir Felak koji je istaknuo problem koji imaju Hrvatske šume u upravljanju šumama zbog klimatskih promjena i aktivnostima koje provode kako bi se osiguralo dovoljno drvne građe za domaću drvno-prerađivačku industriju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HKL SJEVER

Virovci nadomak nove titule, Križevčani ispali iz borbe za prvaka, poraz Koprivnice

Košarkaši Podravca u pretposljednjem su 21. kolu Druge hrvatske lige Sjever na gostovanju u Virovitici upisali uvjerljivu pobjedu 73:105...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×