Polančec o aferi „Spice”: Takve priče obično služe za politička ili osobna razračunavanja

11:39h
0
090508-polancec-m

Potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec ustvrdio je u razgovoru za Jutarnji list kako nije znao za navodni plan da sa 65 milijuna kuna kredita SMS-u menadžeri Podravke sebi kupe dionice kompanije.

– Vjerujem da je Podravkin kredit SMS utrošio na razvoj, kako tvrdi i Mladinić. Priča o aferi “Spice” datira iz 2007. godine. Činjenica je da u zadnjih nekoliko dana novine vrve aferama koje se vežu uz Podravku i kanaliziraju se prema meni. Ne vjerujem u urote, ali nisam niti naivan. Takve priče obično služe za politička ili osobna razračunavanja – izjavio je Damir Polančec za Jutarnji list.

Iako mnogi u Koprivnici smatraju kako Polančec ima veliki utjecaj na zbivanja u Podravki, on tvrdi da nije tako.

– Ako pitate ljude u Koprivnici koji me ne vole, reći će vam da se u Podravci ništa ne može učiniti bez mog znanja. No, to nije nikad bilo tako. Puno manje sam uključen u zbivanja u Podravci nego što to neki žele prikazati. Naravno, konzultira me se kod strateških projekata, i od toga ne bježim. Dolazim iz tog grada i kompanije, logično je da me ponekad traže savjet, ali on je neobvezujući jer Podravka ima menadžment koji je kompetentan – kazao je Polančec, koji je inače s predsjednikom Uprave Zdravkom Šestakom, ali i članom Uprave Miroslavom Vitkovićem, povezan kumskim vezama.

– Ako usporedim kompetencije ove i prethodne uprave, smatram da su kompetencije ove uprave veće i da je u njoj timski rad bolji – naglasio je Polančec u razgovoru za Jutarnji.

Dodao je kako smatra da je ostavka Darka Marinca na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Podravke dovoljna, te da nove ostavke nisu potrebne.

čitam...