Polaznici Ratne škole “Ban Josip Jelačić” posjetili Koprivnicu

11:12h
0
Foto: koprivnica.hr

Sukladno godišnjem Planu i programu izobrazbe polaznici i dio djelatnika Ratne škole «Ban Josip Jelačić», u utorak su posjetili Grad Koprivnicu, javlja koprivnica.hr .

Riječ je o studijskom putovanju koje Ratna škola provodi svake godine, a s ciljem obilaska jedinica lokalne uprave i samouprave te važnih privrednih subjekata, kulturnih ustanova i kulturnih znamenitosti.

Polaznike XIV. naraštaja Ratne škole primili su obnašateljica dužnosti gradonačelnika, zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak i predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek. Želježnjak je upoznala goste s aktualnim stanjem u gradu, gospodarskim prilikama te  o  budućim investicijama kao što su gradnja  nove energetski efikasne osnovne i obrtničke škole te sveučilišnog kampusa. 

Foto: koprivnica.hrU ovom XIV. naraštaju polaznika Ratne škole, uz 9 časnika iz MO OS RH školu pohađa i po jedan časnik iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Njemačke, te jedna pripadnica MUP RH.

“Ratna škola najviša je razina vojnog obrazovanja u RH, koja je, iako joj je naziv „Ratna“, najviše orijentirana na cijeli sustav obrambenih priprema kao i pripremu zemlje za bilo kakve krizne situacije, nego što je  orijentirana na provedbu nekih ratnih operacija”, kazao je brigadir Antun Čičak prilikom upoznavanja domaćina sa Ratnom školom.

Istaknuvši zadovoljstvo što su  imali priliku posjetiti Koprivnicu Vesni Želježnjak su uručili Zahvalnicu u ime svih djelatnika i polaznika Ratne škole „Ban Josip Jelačić“.

čitam...