Ponovno provaljeno u prostorije Udruge osoba s invaliditetom

15:21h
0
U prostorije udruge provaljeno je i prije par mjeseci

U prostorije udruga osoba s invaliditetom  koje djeluju u sklopu koprivničkog Centra “Podravsko sunce”, ponovo je provaljeno. Provala se dogodila najvjerojatnije prošle noći. Nakon bezuspješnog pokušaja ulaska u prostorije četiriju Udruga, vrata posljednje uništili su protupožarnim aparatom.

Kako nisu dirali tehničku opremu, zaključak je da je provalnike zanimao isključivo novac. Iz blagajne  naime   nedostaje između 200 i 250 kuna, rekla nam je predsjednica gradske Udruge “Bolje sutra” Marija Mraz ne krijući svoju revoltiranost.

– Razumijem kada kradu nekakave bogate ljude ali kada idu krasti udruge osoba s invaliditetom, to mi zaista nikad neće biti jasno. Kakvi su to ljudi, tko to može napraviti?

U iste prostorije provaljeno je i prije otprilike tri mjeseca. Tada je šteta bila znatno veća no počinitelji još uvijek nisu pronađeni, podsjetila je Marija Mraz te rekla.

– Apeliram na tu savsjest i ne mogu zamisliti da živi netko u našem gradu tko nešto takvo može učiniti.

Policija za počiniteljima traga, a od odgovornih u Gradu, koji je osnivač “Podravskog sunca”, očekuje se da nakon višegodišnjih upozorenja, povremenih šteta i posljednjih provala  konačno učine nešto kako bi učinkovito zaštitili imovinu građana od delikvenata i lopova.

Izvor: Radio Drava