13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ponuđeni datum Marijetine operacije u drugi plan bacio svađu njene majke i udruge „Volim život“
P

Ne propustite

Novine su se danas raspisale o sukobu Valentine Smoljanović, majke bolesne koprivničke djevojčice Marijete Bugarin, i Martine Jagačić, predsjednice Udruge obitelji Volim život preko koje se provodi humanitarna akcija prikupljanja novca za Marijetinu operaciju u Sjedinjenim Američkim Državama. Međusobne su optužbe na Facebooku vrlo ozbiljne, no na sreću u drugi plan ih je bacila vijest iz bolnice u Madisonu, koja je ponudila prvi datim za Marijetinu operaciju. Marijeta je jedina osoba u Hrvatskoj koja boluje od Parry-Rombergova sindroma te je prikupljanje dobrovoljnih priloga humanitarnim akcijama bio jedini način za osiguravanje sredstava za njeno liječenje, pošto spomenuta bolest u Hrvatskoj nije ni u registru rijetkih bolesti. 

Krenimo redom. Udruga obitelji Volim život u srijedu je na svom Facebook profilu objavila priopćenje sljedećeg sadržaja:

„Obaviještavamo Vas kako je donacijski broj 060 96 96 96 otvoren za Marijetu do 14.12.2014 sa tim datumom je Skupština udruge odlučila završiti akciju za Marijetu ,broj če i dalje funkcionirati i koristit če se za donacije za rad udruge za bolesnu dječicu.Humanitarna akcija če se odvijati tokom cijele godine,sredstva če se raspodijeliti prema potrebi.Obaviještavamo Vas kako odlukom Skupštine više ne radimo pojedinačne akcije za pojedinca,več opčenito za bolesnu dječicu.Izvješča o prikupljenoj i pružanoj pomoć od HUMANITARNE AKCIJE ZA BOLESNU DJEČICU HRVATSKE te ostale humanitarne akcije možete vidjeti na web stranicama UREDA DRŽAVNE UPRAVE U KOP.KRIŽ .ŽUPANIJI.”

Nakon toga je Marijetina majka Valentina Smoljanović na Marijetinu Facebook profilu objavila:

„Gospođa Jagačić i udruga obitelji volim život je bez znanja obitelji i ikakvih uvida u medicinsku dokumentaciju, te korespodenciju sa bolnicom odlučila zaustaviti akciju sa danom 14.12. što smo upravo saznali sa profila udruge. Telefon 060 96 96 96 otvoren je i dalje, te račun, pa su moguće daljnje radnje koje nisu u skladu sa zakonom. Gospođa Jagačić, već tjednima ne komunicira sa nama i nemamo nikakve informacije o prikupljenim sretstvima, o akcijama koje provodi itsl. Stoga Vas molim da prije nego istraga nadležnih organa bude gotova, ne zovete i ne uplaćujete na račun udruge. Kad (konačno dobijemo uvid u skupljena sretstva, akcija će se provesti i dalje, ukoliko bude potrebe). Hvala svima na podršci i razumjevanju”.

Uslijedila je nova objava Udruge obitelji Volim život:

„Poštovani ,obaviještavamo Vas kako nam je drago da ste podržali našu humanitarnu akciju za Marijetu. Molimo Vas da ne vjerujete lažima koje kruže od gospođe Smoljanović. Na računu su od 1.09 do 10.12 evidentirane samo uplate donatora, isplata nema. Ne fali ni kuna, ni lipa. Ovo je poštena humanitarna akcija, tko ne vjeruje može se uvijeriti. Hvala na pozornosti. Čekamo predračun za uplatu u bolnicu.”

Nakon toga, krenule su i konkretne optuže Udurge obitelji Volim život na račun Marijetine majke.

„Udruga je u humanitarnoj akciji prikupila dovoljno financija za operaciju djevojčice Marijete, gospođa Valentina Smoljanović je na ruke i preko privatnog Marijetinog računa primila veliku količinu novaca protuzakonito, odbila je položiti na fond otvoren za Marijetu. Na žiro računu ne fali ni jedna kuna. Pitamo se čemu panika? Čekamo predračun da uplatimo novce.”

Predsjednica Udruge obitelji Volim život za Večernji list je izjavila:

– Sav novac iz donacijskih kutija uplaćivan je na žiro račun. Valentinine optužbe nemaju veze sa zdravim razumom. Za prijavu odvjetništvu nisam znala, ali dapače, nemam se čega bojati. Neka sve istraže. Svih 454.187 kuna je na računu za Marijetu – izjavila je Jagačić za Večernji list te je pojasnila zašto je došlo do njihova razlaza:

– Kad se prikupilo preko 200.000 kuna Valentina je željela da skinem novac s računa kako bi obnovila stan i platila dugove. Htjela je da se u akciju uključe neki sumnjivi ljudi iz Zagreba, ali ja to nisam dozvolila. Imam puno dokaza. Tu je sve puklo.

A sad dolazi onaj ljepši dio priče. Radio Drava je danas (petak) objavila kako je bolnica iz Madisona u Sjedinjenim Američkim Državama ponudila za prvu operaciju Marijete Bugarin datum 5. veljače 2015. godine.

Tijekom ovog vikenda doktorica Silvana Marković, neuropedijatrica iz koprivničke bolnice, kompletnu će medicinsku dokumentaciju prevesti na engleski jezik i prevedenu će je poslati u Madison. Za očekivati je da će tek potom iz Madisona stići i točna informacija o cijeni zahvata kojega će obaviti na Marijeti.

Ova djevojčica iz Koprivnice jedina je u Hrvatskoj oboljela od Parry-Rombergovog sindroma, a šansu za kvalitetan život daje joj jedino operacija u Americi. Stoga njena majka Valentina Smoljanović, ne krije zadovoljstvo.

– Ja sam ostala zatečena, jesam, prezadovoljna sam. Mislila sam da će se to odužiti jer je to ipak jedina klinika koja obavlja tu vrstu operacije. Ja sam izvan sebe. Marijeta još ne zna, danas ću joj reći za vrijeme posjeta u bolnici. Vjerujem da će se razveseliti – izjavila je Valentina Smoljanović za Radio Dravu.

Marijeta je završila u bolnici zbog problema koje joj je uzrokovala viroza.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×