Ne samo da bundeva začinjava vašu prehranu, već i živi okusi mogu pretvoriti bljutav obrok u sasvim drugačiji.
Sljedeći put kad budete u trgovini, svakako uzmite cijelu bundevu ili čak dvije. Jesen je savršena prilika da svojoj prehrani dodate malo raznolikosti, istina je da bundeva sad ime više nego ikad. Ipak je njihova sezona!
– Bundeva je jedna od najboljih namirnica s esencijalnim mineralima i hranjivim tvarima za podršku našem mentalnom zdravlju i imunološkom sustavu dok prelazimo s ljeta na jesen. Ne samo da bundeva začinjava vašu prehranu, već i živi okusi mogu pretvoriti bljutav obrok u sasvim drugačiji. Ali sve ovisi o tome kako koristite bundevu u svojim obrocima – piše Popular Science.
Bundeva je odlična opcija za dodavanje u bilo koji obrok, bez brige o višku kolesterola ili naglim skokovima šećera u krvi. Za osobe koje boluju od dijabetesa, glavni makronutrijent o kojem treba voditi računa je ugljikohidrat. Ne samo da su bundeve siromašne ugljikohidratima, one su odličan izvor dijetalnih vlakana koja pomažu probavi i održavaju zdravu tjelesnu masu.
IDEJA ZA JELA OD BUNDEVE:
Juha od bundeve se priprema tako da izmiksate pečenu bundevu s povrtnim temeljcem. Za dodatno bogatstvo okusa, možete dodati cimet, muškatni oraščić i malo kokosovog mlijeka.
Pumpkin smoothie je još jedna ukusna i dobra opcija za srce. Pomiješajte bundevu s bananama, jabukama i malo bademovog mlijeka ili jogurta za kremast i hranjiv napitak koji će vam uljepšati jesensko jutro.
Druga opcija za doručak je dodavanje malo pirea od bundeve tijekom pripreme zobene kaše na štednjaku. Posipajte je cimetom ili javorovim sirupom i uživajte.