Potvrđena izgradnja RCGO Piškornica, kroz tri mjeseca trebala bi krenuti i izgradnja brze ceste do Kloštra Vojakovačkog

14:04h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Premijer Andrej Plenković bio je danas u posjetu Koprivnici. Nakon konferencije Hrvatska  kakvu trebamo premijer je u prostorijama Županijske uprave odradio sastanak s županom Korenom i njegovim suradnicima, te s gradonačelnikom Jakšićem.

Župan Darko Koren rekao je o čemu se pričalo na sastanku, ono što jeu njegovoj domeni.

– Pričali smo o projektima koji su u fazi realizacije i onima koji su u perspektivi. Upoznao sam premijera s projektima koji su dovršeni, prije svega projekt Dnevne bolnice i energetske obnove zgrada. Upoznao sam ga i s našim planom i investicijskim ciklusom u sektoru obrazovanja i izgradnje pet sportskih dvorana, onih u Sv. Ivanu Žabnom, Kalinovcu, Sv. Petru Orehovcu, Kloštru Podravskom i u Rasinji. U tome imamo podršku Vlade – izjavio je Koren.

RCGO Piškornica

Dobio sam definitivnu potvrdu da kreće izgradnja RCGO Piškornica, sutra imamo radni sastanak s Ministarstvom okoliša. Kroz dva, tri tjedna ministar Ćorić trebao bi nam uručiti poziv za financiranje i kreće raspisivanje natječaja za izgradnju RCGO-a – kazao je župan Darko Koren.

Brza cesta do Kloštra Vojakovačkog

– Danas smo dobili potvrdno od ministra prometa Olega Butkovića da je postupak javne nabave završen, dobili smo izvođača radova za dionicu od 7,5 kilometara. Upoznali smo premijera s potrebitim aktivnostima oko daljnje procedure da bismo kroz iduća tri mjeseca mogli započeti i gradnju te prometnice – rekao je župan Koren.

– Jako me veseli da smo dobili određena jamstva ministra i premijera za cestu koja će ići nakon toga prema Koprivnici. Ove godine u proračunu je osigurano 4 milijuna kuna za rješavanje papirologije same ceste do i prema Koprivnici. Ovo je velika i važna vijest, ovo je ispravljanje povijesnih nepravdi – kazao je Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Na sastanku je spomenut i projekt izgradnje željeznice od Križevaca do mađarske granice koji je u pripremnoj fazi. Jakšić je nadodao kako sve ide nekim svojim tijekom, iako im je danas rečeno kako će sve biti malo ubrzano.

MIŠEL JAKŠIĆ O SASTANKU

– Upoznao sam premijera Plenkovića s projektima na području Grada gdje je Vlada partner. To su potpuno novi vrtić u Starigradu, energetska obnova OŠ ANG i sama Aglomeracija Koprivnica. Ovih dana možemo očekivati potpis ugovora o radovima na dvorani OŠ Đuro Ester, a u neradnih mjesec dana možemo očekivati potpisivanje ugovora za gradnju nove škole na Podolicama. U Vladi ćemo imati partnera u tim projektima koji će se odnositi na opremanje tih školskih objekata.

Za projekt rotora Sabolićeva objavljena je javna nabava i uskoro se može očekivati izvođač, dok se za rotor Zagrebačka čeka građevinska dozvola nakon čega se kreće s dogovorenim hodogramom Hrvatskih cesta za rješavanje tog rotora i nadvožnjaka, a onda i pješačko-biciklističke staze.

– Moram naglasiti da nam je izuzetno drago da imamo partnera u Hrvatskim cestama – poručio je Jakšić.

FOTO/VIDEO Plenković u Koprivnici: Danas se u Hrvatskim cestama otvaraju ponude za nastavak brze ceste