Povjerenstvo za ravnopravnost spolova obilježilo Dan ružičaste vrpce

10:48h
0
Foto: www.kckzz.hr

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je i ove godine bilo partner đurđevačkoj Udruzi žena s bolestima dojke “Narcise” u akciji obilježavanja Dana ružičaste vrpce koja je održana u subotu, 4. listopada na središnjem đurđevačkom trgu u okviru manifestacije Dana voća. Akciju su podržali zamjenik župana Darko Sobota i saborski zastupnik Stjepan Milinković.

Cilj ove akcije je senzibiliziranje javnosti, posebice žena, na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se 90 posto oboljelih žena može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju. Ovom prilikom dijelile su se ružičaste vrpce, kao i edukativni materijali, a u razgovoru je stavljen naglasak na prepoznavanje znakova, koji se moraju na vrijeme otkriti kako bi žene potražile liječničku pomoć koja rezultira izlječenjem.

Uz cvijeće, koje su članice izradile u kreativnoj radionici, i domaće kolače prikupljani su novčani prilozi koji će biti upotrijebljeni za provedbu edukacije žena o važnosti prevencije, a koju provodi predsjednica “Narcisa” sa suradnicama.

Izvor: www.kckzz.hr