Povodom Dana žena u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici projekcija filma Lice poroda

14:37h
0

Povodom Dana žena, koji se obilježava 8. ožujka, udruga Roda, u suradnji s knjižnicama i pučkim učilištima diljem Hrvatske organizira besplatnu projekciju dokumentarnog filma Lice poroda.

Riječ je o australskom dokumentarnom filmu u trajanju od 87 minuta koji pripovijeda o pet žena kroz čija se jedinstvena iskustva trudnoće i poroda propituju reproduktivna prava kroz pravo žene na odlučivanja o mjestu i načinu donošenja novog života na svijet.


– Apsurdno je da žene u Hrvatskoj, kojima niz zakona jamči zaštitu njihovih prava, nemaju pravo odlučiti kako će, pod kojim uvjetima i uz kakvu skrb roditi. Dan žena nastao je iz borbe za prava žena, a danas, više od stotinu godina kasnije, rodiljama se rutinski uskraćuje jedno od fundamentalnih ljudskih prava – izjavila je Daniela Drandić, koordinatorica akcije i voditeljica programa Trudnoća i porod u udruzi Roda.

Projekcije će se održati u dvadeset i pet gradova diljem Hrvatskea, a među njima je i Koprivnica. Projekcija će se održati u petak (8.ožujak) u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

čitam...