TRADICIONALNI PRIJEM

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom gradonačelnik ugostio predstavnike udruga

- Sretan vam međunarodni dan osoba s invaliditetom, ostanite pozitivni, a na korona test negativni - poručio je Jakšić. 

09:40h
0

Povodom današnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom gradonačelnik Mišel Jakšić organizirao je prijem za predstavnike udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom i njihove obitelji.

Tom prilikom okupljenima je zahvalio na svemu što rade za određenu populaciju na području grada, a programi i aktivnosti koje udruge provode, tim ljudima puno znače, kazao je gradonačelnik.

– Ponavljam da grad na kraju dana ne čine ceste i zgrade nego ljudi, a zahvaljujući vama, Koprivnica je grad sa srcem i možemo se dičiti sa svim što zajedno stvaramo – naglasio je Jakšić te istaknuo zadovoljstvo dobrom suradnjom između udruga i gradskog odjela za društvene djelatnosti.

– Sretan vam međunarodni dan osoba s invaliditetom, ostanite pozitivni, a na korona test negativni – poručio je Jakšić.

Foto: Sonja Badalić

Miroslav Mačković, predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije  naglasio je kako je suradnja s Gradom dobra, razgovori s pročelnicom konstanta, a kao udruga su zadovoljni s odnosima između lokalne zajednice, primjer dobre suradnje je i današnji prijem.

Nakon službenog djela, nastavljen je neformalni sastanak s pročelnicom za društvene djelatnosti Anom Mlinarić na kojoj su predstavnici udruga istaknuli nezadovoljstvo zbog najavljenih izmjena u novom Zakonu o socijalnoj skrbi, odnosno uvođenjem dohodovnog cenzusa za osobnu invalidninu.

Naime, novi Zakon o socijalnoj skrbi oduzeo bi prava na osobnu invalidninu osobama s invaliditetom četvrtog/najtežeg stupnja težine oštećenja čija primanja iznose više od 4.000 kuna.

Pokret osoba s invaliditetom kojeg čini 13 saveza udruga osoba s invaliditetom, jučer je izrazio nezadovoljstvo najavljenim izmjenama, a njihov stav dijele i predstavnici koprivničkih udruga.

Foto.
Foto:
Foto: Sonja Badalić
Foto: Sonja Badalić
Foto: Sonja Badalić