Povoljniji krediti obrtnicima

12:56h
0
Povoljniji krediti obrtnicima // foto: Radio Koprivnica

Županijska obrtnička komora i Zagrebačka banka sklopili su Ugovor o poslovnoj suradnji kojim će oko 1500 naših obrtnika moći do nešto povoljnijih kredita. Potpisali su ga predsjednik Komore Zvonko Pecikozić i direktor Zabine regije sjeverozapad Tomislav Tolnaj, koji je i pojasnio kreditne uvjete.

– Razlika u odnosu na našu komercijalnu ponudu svim klijentima je u kamatnoj stopi, koja je sad ovisno o vrstama kredita do 1% niža od standardne, a naknada je fiksna u iznosu 500 kuna za sve kreditne zahtjeve – naveo je direktor T. Tolnaj.

 

Iznosi kredita nisu ograničeni već ovise o sposobnosti pojedinog obrtnika. Kratkoročni su s rokom otplate do 12 mjeseci, a dugoročni do tri godine uz mogućnost počeka od šest mjeseci. Iako je ocijenio da se krediti s kamatnom stopom od 8% teško mogu nazvati povoljnim za obrtnike, tajnik Obrtničke komore Božo Barač ipak je naglasio da će oni u uvjetima krize za mnoge biti korisna premosnica dok ne naplate obavljene poslove ili prodane proizvode. Prilikom potpisivanja ugovora o suradnji najavljene su i nove obrtničke kartice koje će osim kao iskaznice služiti i za plaćanje uz popuste i pogodnosti.

Izvor: Radio Koprivnica